Medewerker financiën (bedrijfsbureau)

Wij zijn zoek naar een enthousiaste en energieke collega die graag als vraagbaak voor de betreffende teams aan de slag gaat. Heb jij ervaring als medewerker bedrijfsbureau? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Medewerker financiën (bedrijfsbureau)

 • 36 uur per week
 • Maximaal € 4.752,- bruto per maand bij een werkweek van 36 uur
 • Reageren kan t/m zondag 2 juni 2024 o.v.v. vacaturenummer: 2024-032-FI
Solliciteer direct

Wat ga je doen

Het bedrijfsbureau ondersteunt de organisatie bij financiële zaken in de ruimste zin van het woord. Als Medewerker Financiën (bedrijfsbureau) heb je een gevarieerd takenpakket. Je fungeert als verbindende schakel tussen de financiële administratie, de financiële controller en het team. Je bent essentieel voor de dagelijkse ondersteuning van de teams en staat klaar als vraagbaak voor teammanagers, budgethouders, projectleiders en accounthouders bij financiële vraagstukken. Je zorgt voor een nauwkeurig overzicht van het financiële reilen en zeilen binnen het team en adviseert bij financiële onderdelen van directie- en collegevoorstellen. Daarnaast draag je bij aan diverse financiële producten, zoals begrotingen, jaarrekeningen en bestuursrapportages. Je helpt met het verzamelen van gegevens, geeft financiële input en controleert de kwaliteit van de stukken om te verzekeren dat ze goed aansluiten bij de financiële situatie.

Hoe ziet je werkdag eruit?
’s Ochtends heb je overleg met de teamleider en de controller van je team. Je bespreekt wat er speelt, hoe alles verloopt en of er nieuwe ontwikkelingen zijn. Daarna besteed je een uurtje aan het aanmaken van verplichtingen op verzoek van je klanten.

De eerste bestuursrapportage nadert. Het is tijd om met je team rond de tafel te zitten en de stand van zaken te bespreken. Je bekijkt wat er al geboekt is, of we binnen het budget blijven en of er geld overblijft aan het einde van het jaar. Dit zijn belangrijke vragen om te bepalen hoe we belastinggeld effectief kunnen besteden en het maximale resultaat voor de maatschappij kunnen behalen.

Wie je bent

 • Je bent een enthousiast en energiek persoon met een HBO-werk- en denkniveau in een financiële richting.
 • Je hebt meerdere jaren ervaring in het werken in een financieel team, waarbij je veel klantcontact hebt gehad en echt ondersteunend bent aan je klanten.
 • De voorkeur gaat uit naar iemand met gemeentelijke werkervaring.
 • Je werkt graag nauwkeurig en hecht daar waarde aan. Tegelijkertijd ben je ook flexibel wanneer er complexe vraagstukken zijn die vanuit verschillende perspectieven bekeken moeten worden omdat de belangen van verschillende partijen uiteen kunnen lopen.
 • Je bent in staat om hieraan een oplossingsgerichte bijdrage te leveren.

In welk team kom je terecht

Het team waarin je komt te werken is het team Financiën en Inkoop. De belangrijkste taken van het team zijn het voeren van de financiële administratie, het coördineren van verschillende planning- en control producten, financiële controle, inkoopactiviteiten en het coördineren van subsidieaanvragen. Het team bestaat uit in totaal 27 mensen. Onze belangrijkste uitdagingen zijn het bieden van een veilig en efficiënt factuurproces aan de organisatie, en onze klanten, zoals teammanagers, het college en de raad, zoveel mogelijk inzicht te bieden in de financiën. Op die manier kunnen we helpen bij het aanpakken van uitdagende maatschappelijke vraagstukken.

Dit bieden we je

 • Een jaarcontract met bruto maandsalaris van minimaal € 3.317,- en maximaal € 4.752,- (schaal 9) bij een dienstverband van 36 uur. Als je (nog) niet beschikt over de gewenste opleiding en ervaring, dan word je benoemd in de aanloopschaal.
 • Een Individueel keuzebudget (IKB) van 17,05% van je bruto salaris. Dit kun je bijvoorbeeld laten uitbetalen of extra vakantiedagen van kopen.
 • Hybride werken is mogelijk. Dit doe je in overleg met je team, waarbij de werkzaamheden leidend zijn.
 • Een werkplek centraal in Nederland, direct naast het station (8 minuten met de trein vanaf Utrecht Centraal).
 • Laptop en telefoon.
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden, o.a. via de Houten Academie.
 • En verder: reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, bedrijfsfitness en een pensioenregeling.