Medewerker Groen Buitendienst

Jij werkt samen met ons aan een groen, schoon en veilig Houten.

 • 36 uur per week
 • Salaris max. € 3.176,- bruto per maand (schaal 5) op basis van 36 uur
 • Reageren kan t/m maandag 2 oktober 2023 o.v.v. vacaturenummer 2023-048-UB
Soliciteer direct

Wat ga je doen

Samen met je collega’s onderhoud je dagelijks de openbare ruimte van de gemeente Houten op basis van het afgesproken (beeld-)kwaliteitsniveau. Jij zult je vooral richten op werkzaamheden die uitgevoerd worden in het groen. In de gemeente Houten hebben wij een groenareaal van 380ha waarbinnen onder andere werkzaamheden als snoeien, aanplanten en bladruimen behoren. In de gemeente Houten heeft biodiversiteit in het bijzonder de aandacht. Kennis en interesse in deze richting is gewenst. Naast deze specialisatie kun je ook tijdelijk ingezet worden op alle andere voorkomende werkzaamheden binnen onze buitendienst.

Verder word je in de winter in een rooster ingezet voor de gladheidsbestrijding en voor werken op zaterdag op de milieustraat en reiniging.

Over de functie: Als medewerker buitendienst ben je het visitekaartje van de gemeente Houten in de wijken. Het te woord staan van onze inwoners als zij vragen hebben, is voor jou geen probleem. Je stelt duidelijke eisen aan de kwaliteit van je werk en draagt daarmee bij aan een groen, schoon, heel en veilig Houten.’

Wie je bent

Je bent iemand die graag de handen uit de mouwen steekt en fysiek krachtig is. Ook ben je collegiaal, proactief, oplossingsgericht en flexibel ingesteld. Je hebt een goede mondelinge uitdrukkingsvaardigheid. Je voelt geen schroom om mensen te benaderen en om met inwoners van Houten een goede verstandhouding op te bouwen.

Verder draag je bij aan een goede teamgeest, doordat je graag samenwerkt aan een zichtbaar resultaat en hier zelf waar mogelijk initiatieven voor ontplooit. Ben je ook klantvriendelijk en bewust van de invloed en gevolgen van jouw functioneren voor de organisatie? Mooi! Je voelt je betrokken bij de doelstellingen van de Gemeente Houten.

Om de functie goed uit te voeren, breng je het volgende mee:

 • een diploma op minimaal VMBO-niveau 3 groenvoorziening;
 • interesse voor biodiversiteit;
 • bij voorkeur minimaal 1 jaar werkervaring in een functie met vergelijkbare taken en verantwoordelijkheden;
 • een rijbewijs B, bij voorkeur een trekker rijbewijs;
 • om kunnen gaan met machines voor het groenbeheer zoals een bosmaaier of kettingzaag (pré);
 • goed technisch inzicht

In welk team kom je terecht    

Als medewerker Buitendienst kom je terecht in team Uitvoering & Beheer dat bestaat uit circa 40 collega’s. Het team is verdeeld in meerdere clusters: het cluster afval (milieustraat), het cluster groenbeheer (bomen en plantsoenen) en het cluster buitendienst (sportvelden, vegen/borstelen etc).

Dit bieden we je

We zijn blij dat je interesse hebt om bij de gemeente Houten te werken. We belonen jouw inzet graag met:

 • Een salaris afhankelijk van je opleiding en ervaring. Als je voldoet aan de gestelde functie-eisen kunnen wij je inschalen in schaal 5. Het salaris is maximaal€ 3.176,- bruto per maand bij een fulltime dienstverband (36 uur per week).
 • Vakantiegeld en een eindejaarsuitkering in de vorm van een Individueel keuzebudget (IKB). Je kunt dit IKB vrij inzetten, bijvoorbeeld door het uit te laten betalen of voor extra verlof.
 • Bij de buitendienst wordt 40 uur per week gewerkt. Wekelijks bouw je 4 spaaruren op, die je in overleg weer op kan nemen.
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering en een pensioenregeling.
 • Opleidings- en ontwikkelmogelijkheden, bijvoorbeeld via ons interne opleidingscentrum: de Houten Academie.
 • Mogelijkheid om te sporten met korting via Bedrijfsfitness Nederland.