Strategisch Adviseur Financiën

Bouw mee aan onze financiële functie!

 • 32-36 uur per week, schaal 12
 • Vacaturenummer: 2023-023-FI
 • Reageren kan t/m donderdag 1 juni 2023
Soliciteer direct

Als Strategisch adviseur Financiën ben je gesprekpartner voor de teamleiders, het directieteam en het college.

Je helpt mee met het verbeteren van de financiële huishouding en de planning en control cyclus. Je bent verantwoordelijk voor de coördinatie van de begroting en de jaarstukken. Daarnaast lever je een inhoudelijke bijdrage, bijvoorbeeld door het opstellen van begrotingsrichtlijnen in de perspectiefnota en bijdragen aan de bestuurs- en managementrapportages.

Je schrijft mee aan de financiële kaders, je bewaakt deze en signaleert en adviseert bij afwijkingen. Tot slot draag je bij aan de doorontwikkeling van de financiële administratie in Key2Financien, de aansluiting op het P&C proces en het managementinformatiesysteem Lias. Hierbij werk je natuurlijk nauw samen met medewerkers van het team Financiën & Inkoop en de beleidsteams.

Je hebt als onderdeel van je werkzaamheden dagelijks veel afstemming met directie en concerncontroller, team- en programmamanagers. Binnen je eigen vakgroep spar je met controllers die alle teams binnen de organisatie ondersteunen.

Hoe ziet je werkdag eruit?
Ga uit van hele dynamische dagen; het ene uur zit je aan tafel bij het college om de bestuursrapportage toe te lichten, het andere uur sluit je aan bij het wekelijkse beleidsoverleg van de wethouder. Na echt inhoudelijk te hebben gespard met je directe collega’s over de uitwerking van de nieuwe treasury strategie, kun je een paar uur rustig werken aan een goede verschillen analyse van het afgelopen jaar, om te delen met de teamleiders. Natuurlijk komt er af en toe een collega iets vragen - wil je een kop koffie of thee of een echt inhoudelijke vraag.

 • Je beschikt over een relevante opleidingsachtergrond op WO-niveau en hebt minimaal 5 jaar ervaring als strategisch adviseur financiën bij een gemeente of een andere overheidslaag;
 • Je hebt aantoonbare ervaring in het coördineren en begeleiden van de verschillende P&O producten, het opstellen van financiële kaders en het opstellen van indicatoren;
 • Je hebt meer dan 5 jaar uitvoerende boekhoudkundige ervaring;
 • Je hebt een goed ontwikkeld analytisch vermogen en bent flexibel;
 • Je beschikt over inlevingsvermogen ten opzichte van politiek, directie en de teams binnen de ambtelijke organisatie;
 • Je bent omgevingsbewust en je vind het leuk om een goed netwerk binnen en buiten de organisatie op te bouwen en te onderhouden;
 • Je beschikt over een verbindende en ondernemende werkhouding en je vindt het leuk om in een informele en dynamische omgeving te werken;
 • En belangrijkste - Je bent collegiaal en hebt een goed gevoel voor humor!

Wij stellen ons graag aan je voor. Gemeente Houten ligt centraal in Nederland, in de regio Utrecht. We zijn gericht op ontwikkeling. Van een dorp met 7000 inwoners groeiden we uit tot een middelgrote gemeente met 50.000 inwoners. Iedere dag dragen onze 400 collega’s eraan bij dat inwoners Houten een prettige plek vinden om te wonen.

Je krijgt bij ons eigen verantwoordelijkheden en ruimte om zelf invulling te geven aan je werkzaamheden. Als collega’s staan we voor elkaar klaar. We lopen gemakkelijk bij elkaar binnen, onze deuren staan letterlijk en figuurlijk voor elkaar open.

Als Strategisch Financieel adviseur maak je onderdeel uit van het team Financiën en Inkoop. Daarin zitten de vakteams Financiële administratie, het bedrijfsbureau, de financial controllers, team inkoop, subsidiebureau en de adviseurs. Daarmee vormen we het financiële kloppende hart en het geweten van de gemeente.

We belonen jouw inzet graag met:

 • Een salaris dat afhankelijk is van je opleiding en ervaring. Als je voldoet aan de gestelde functie-eisen kunnen wij je inschalen in functieschaal 12. Het bruto maandsalaris is in deze schaal minimaal € 4.781,- en maximaal € 6.470,- bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week, anders vindt inschaling in aanloopschaal 11 plaats. Het bruto maandsalaris is in deze schaal minimaal € 4.020,- en maximaal € 5.725,- bij een fulltime dienstverband van 36 uur per week. 
 • Bij wederzijdse tevredenheid kom je na een jaar in aanmerking voor een vast dienstverband (op basis van een beoordelingsgesprek).
 • Vakantiegeld en een eindejaarsuitkering in de vorm van een Individueel keuzebudget (IKB). Je kunt dit IKB vrij inzetten, bijvoorbeeld door het uit te laten betalen of voor extra verlof.
 • Je vindt het fijn om samen met je collega’s op kantoor te werken met de mogelijkheid om ook 1 à 2 dagen per week thuis te werken
 • Reiskostenvergoeding woon-werkverkeer, thuiswerkvergoeding, gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof, een tegemoetkoming in de kosten van de zorgverzekering en een pensioenregeling.
 • Opleiding en ontwikkel mogelijkheden, bijvoorbeeld via ons interne opleidingscentrum: de Houten Academie.
 • Mogelijkheid om te sporten met korting via Bedrijfsfitness Nederland.