Ons Buiten

Samen de buurt opfleuren!

Een kaal plantsoentje, saaie muur of kleurloze stoep? Steeds meer Houtense inwoners, ondernemers en organisaties willen dit soort plekken in hun leefomgeving leuker en mooier maken. Ze hebben ideeën, weten de buren mee te krijgen en gaan aan de slag. De gemeente heeft al meer dan 200 initiatieven van bewoners mogelijk gemaakt.

Misschien kijkt u vanuit uw huis tegen de Rondwegwal aan. En ziet u daar liever iets fleurigs. Of uw uitzicht is een groenstrook terwijl u blij wordt van een bloemenweide.  Ook hier komt Ons Buiten om de hoek kijken. U neemt dan het onderhoud van de haag op zich en kan de haag hoger laten groeien.

Enthousiast? Stuur uw idee in!

Bedenk dan samen met uw buren een leuk, groen plan. Vraag omwonenden het initiatief te steunen en leg uw idee voor aan de gemeente. Wij komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken. Maak online uw idee kenbaar. Zodra uw idee is goedgekeurd kunt u er mee aan de slag!

Aanvraag Ons Buiten

Geen groene vingers?

Ons Buiten gaat verder dan ‘groen’. Neem bijvoorbeeld een afvalbak, een bloembak, (picknick)bank of speeltoestel in eigen onderhoud.

Adoptiekaart Ons Buiten

Via de interactieve kaart kunt u zien welke gebieden in de gemeente Houten geadopteerd zijn. Er zijn al meer dan 200 initiatieven van bewoners mogelijk gemaakt.