De Droom van Schalkwijk, Buitenkans en boerderij Buiten

Op de hoek Lange Uitweg – Lagedijk  verdwijnt de boerderij van Miltenburg. De boerderij verplaatst vanuit de kern van Schalkwijk naar de Kanaaldijk Zuid (boerderij Buiten).

Op de Lange uitweg – Lagedijk worden woningen gebouwd (12 appartementen en 13 grond gebonden woningen), plus er is een prachtige plek voor de Droom van Schalkwijk.

De Droom van Schalkwijk is een maatschappelijk ouder initiatief om een woon/zorgvoorzieningen voor 24 jong volwassenen te realiseren. Zie voor informatie de site van de Droom: De Droom van Schalkwijk

De boerderij aan de Kanaaldijk Zuid wordt een beleefboerderij. Hier kun je zien en beleven hoe het eten op je bord terecht komt. Ook wordt er een opstapplek voor een kanoroute aangelegd. Van hieruit kun je een rondje kanoën over het Eiland van Schalkwijk.

Onderdeel van het project is de verkeersveiligheid op het sportpark. Vanuit het sportpark komt er een eenrichtingsverkeer richting de Lange Uitweg. Hiermee willen we de veiligheid op het sportpark verbeteren.

Het bestemmingsplan is op 15 februari unaniem vastgesteld door de gemeenteraad. Vanaf 7 april 2022is het bestemmingsplan onherroepelijk en in werking getreden. Op dit moment wordt gewerkt aan de verschillende omgevingsvergunningen die nodig zijn voor de bouw van de woningen. Ondertussen zie je aan de Lange Uitweg dat er al flink gegraven wordt. Er worden nieuwe sloten gegraven aan de Lange uitweg.