Voorzieningen - sociaal en stedelijk

Houtense voorzieningen zijn divers. Er zijn voorzieningen op het gebied van cultuur zoals een bioscoop en een theater, sport, zorg, winkelen en ontspanning. Volgens inwoners geeft dit Houten een sociaal en ‘(klein)stedelijk’ karakter. Inwoners waarderen dit in combinatie met de nabijheid en goede bereikbaarheid van hoogstedelijke voorzieningen in Utrecht. Ruimtelijke inrichting van Houten gaat gepaard met ruimte maken voor een passend en voor verschillende doelgroepen toegankelijk voorzieningenaanbod. De voorzieningen vormen daarmee een onmisbaar onderdeel van de aantrekkelijke leefomgeving.

Aanbevelingen

  1. Behoud, ontwikkel en versterk de combinatie van een dorps karakter en een (klein)stedelijk voorzieningenniveau (retail, theater, bioscoop, ontspanning, sport, zorg), ook bij de volgende ontwikkelfase van Houten. Doe dit door een passend voorzieningenniveau expliciet mee te nemen bij ruimtelijke ontwikkelingen.
  2. Verken de mogelijkheden voor een (culturele) ontmoetingsplek voor jongeren en/of voor hun bestemde voorzieningen, die zij nu missen. Betrek hen actief bij zo’n verkenning.

Nieuwsgierig naar de andere kernwaarden van het Houtens DNA?

Klik op de afbeeldingen om de andere kernwaarden te bekijken