Verhuur accommodaties

De gemeente Houten beschikt over een groot aantal sportaccommodaties en sociaal-culturele centra. Verenigingen, groepen en inwoners van Houten kunnen deze ruimten huren. Accommodaties worden zowel per seizoen als incidenteel verhuurd.

De gemeente krijgt steeds meer vraag naar beschikbare ruimte voor sport en bewegen. De sportaccommodaties zoals de sporthallen en gymzalen zijn regelmatig volgeboekt door vaste gebruikers. Toch wil de gemeente ook graag aan spontane en incidentele verzoeken voor sportruimte voldoen. Daarom is nog eens goed gekeken of hiervoor mogelijkheden bestaan binnen het bestaande reserveringssysteem. Daarbij is gebleken dat er verschillende mogelijkheden zijn.

Beschikbare tijdstippen

De beschikbaarheid van de verschillende sporthallen en zalen kan per dag of week verschillen. Meestal zijn er nog mogelijkheden op zaterdag en zondag, of tijdens etenstijd. Sportzaal Den Oord is kleiner dan de overige sporthallen. Deze gezellige sportzaal is bijvoorbeeld prima geschikt voor recreatiesporten en is nog regelmatig beschikbaar op zaterdag en zondag. Ook de gymzalen zijn regelmatig beschikbaar op zaterdag en zondag tussen 16.00 en 19.00 uur.

Sporters uit omliggende woonplaatsen

Niet alleen sporters uit Houten, maar ook uit omliggende plaatsen zijn van harte welkom in onze sporthallen en zalen tijdens de nog beschikbare tijdstippen en kunnen reserveren via Reflex Houten.

Agenda bekijken via Reflex Houten

Via het reserveringssysteem Reflex Houten (alleen toegankelijk via internet explorer) kunt u zelf bekijken wanneer en waar er nog mogelijkheden zijn. U kunt een reservering aanvragen via het aanmeldingsformulier.

In de linkerkolom kunt u bij Accommodaties informatie vinden per accommodatie over onder andere de afmetingen van de zalen, de tarieven en kunt u zien welke voorzieningen er zijn. Daarnaast zijn er ook enkele foto's van de accommodaties te vinden.

Reserveren

Voor het huren van een gemeentelijke accommodatie gelieve u bij voorkeur gebruik te maken van de reserveringsaanvraag op onze website. Indien telefonisch overleg gewenst is kunt u ons van maandag tot en met donderdag bereiken van 9:00 tot 12:30 op nummer: 030-6392611 of mailen naar verhuur@houten.nl

Annulering

Incidenteel kan een reservering tot 4 weken voor de gereserveerde datum kosteloos schriftelijk (of per mail) worden geannuleerd.

Voorwaarden & Tarieven

Er worden twee soorten tarieven gehanteerd voor de verhuur. Enerzijds bestaat er het lage tarief. Dit tarief geldt voor Houtense verenigingen en organisaties op het gebied van sport, cultuur en welzijn, die onderdeel uit maken van de Houtense samenleving. Het standaard tarief is van toepassing op de overige huurders (bedrijfsleven, verenigingen en organisaties uit andere gemeenten) en voor activiteiten met een commercieel karakter. De van toepassing zijnde tarieven staan vermeld bij de betreffende accommodatie en gelden van 1 augustus tot en met 31 juli.

Op alle verhuringen zijn “Algemene Voorwaarden" van toepassing. Voor verhuur van een sportaccommodatie zijn dit de "Algemene Voorwaarden sport". Voor verhuur van een sociaal culturele accommodatie zijn dit de "Algemene Voorwaarden scc". De PDF icon Algemene voorwaarden sport (205 KB) en de PDF icon Algemene voorwaarden scc (136 KB) zijn zowel digitaal beschikbaar als opvraagbaar bij de afdeling verhuur van het Projectbureau Accommodaties.

Print Icoon printen