Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Veilig

Logo Houten Veilig

Het garanderen van een open en veilige samenleving is een kerntaak van de (lokale) overheid; gemeente, politie, brandweer en justitie vervullen daarbij elk hun rol.

De gemeente bewaakt en handhaaft de openbare orde en de veiligheid. Ze spant zich in om crises, zoals ongevallen en rampen te voorkomen en – als het nodig is – te beheersen en te bestrijden.

Met deze website geeft de gemeente u tips voor uw eigen veiligheid en die van uw omgeving:

Houten Veilig Tent 26 november in Castellum

Op zaterdag 26 november staat de tent op het plein in winkelcentrum Castellum. In december en januari zijn we ook aanwezig in winkelcentra Het Rond en het Oude Dorp. Inwoners krijgen informatie over veiligheid in en om hun woning. Politie, Viveste en gemeente staan klaar met tips tegen woninginbraak. In Houten-Noord geven we daarnaast ook informatie over rookmelders. Ook aanwezig dit jaar is René Steehouder, voor maatwerkadvies over uw hang- en sluitwerk.

Burgemeester Wouter de Jong: “Het is belangrijk dat inwoners weten wat ze zelf kunnen doen aan hun eigen veiligheid. We willen zoveel mogelijk mensen hierover informeren. Doordeweeks zijn veel mensen aan het werk, daarom kiezen we voor de zaterdagmiddag. We hopen op een grote opkomst”. Alle inwoners zijn tussen 14 en 17 uur welkom om een kijkje te nemen bij de tent. Tip: voor een goed advies van de slotenexpert is het handig om een foto mee te nemen van het slot waar u een vraag over hebt.

Kijk hier voor meer informatie over woninginbraak. Want Houten veilig, dat doen we samen!

Met een tweede slot is uw fiets veilig!

Fietsdiefstal

Fietsdiefstal komt helaas nog veel voor in de gemeente Houten. Vooral in de centrumgebieden en rond stations. Neem geen risico en gebruik een apart tweede slot om uw fiets op slot te zetten. Het liefst ergens aan vast, zodat het nog lastiger wordt om uw fiets te stelen. Nog beter is om uw fiets te stallen in de bewaakte, gratis fietsenstallingen op Het Rond en in Castellum. Ook daar is het aan te raden een tweede slot te gebruiken. Zo staat uw fiets veilig. 

Kijk voor meer tips op www.stopfietsdiefstal.nu. Houten veilig, we doen het samen!

Vroeg donker: voorkom woninginbraak!

Ongewenst bezoek

De donkere dagen breken weer aan. Het is steeds vroeger donker, dan zijn er meer inbrekers actief. Zorg dat uw spullen thuis veilig zijn. Een inbraak duurt meestal maar 30 seconden, maar de gevolgen voor u zijn groot. Doe uw deur op slot, ook als u alleen maar even een boodschapje gaat doen. Laat uw huis er bewoond uit zien als u weg bent. Maak hierover afspraken met bijvoorbeeld uw buren, familie of vrienden. Zorg dat er geen opstapjes in uw tuin aanwezig zijn. Dus geen ladders of kliko’s. Inbrekers gebruiken deze om boven te komen.  Plaats ook geen berichten op social media als Twitter en Facebook die uw afwezigheid kunnen verraden. Inbrekers kunnen ook lezen.

Kijk hier voor meer tips tegen woninginbraak. Of kijk op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl. Want Houten veilig, dat doen we samen!  

Wanneer belt u het alarmnummer 1-1-2?

Uw eigen veiligheid is altijd het allerbelangrijkst. Ga niet zelf op verdachte situaties af.

Telt elke seconde?

Is er brand, of sprake van een andere spoedeisende (levensbedreigende) situatie?
Bent u getuige van een gevaarlijke of verdachte situatie?

Bel direct het alarmnummer 1-1-2.

De telefonist(e) vraagt welke hulpverlening er nodig is en verbindt u direct door met brandweer, politie of ambulancedienst.

Meer voorbeelden van situaties waarin u 112 moet bellen vindt u op www.rijksoverheid.nl

Is er wel gevaar, maar geen spoed?

Bel 0900 8844.

Print Icoon printen