Veilig

Logo Houten Veilig

Het garanderen van een open en veilige samenleving is een kerntaak van de (lokale) overheid; gemeente, politie, brandweer en justitie vervullen daarbij elk hun rol.

De gemeente bewaakt en handhaaft de openbare orde en de veiligheid. Ze spant zich in om crises, zoals ongevallen en rampen te voorkomen en – als het nodig is – te beheersen en te bestrijden.

Met deze website geeft de gemeente u tips voor uw eigen veiligheid en die van uw omgeving:

Actie rookmelders in Houten Veilig Tent 7 juli

Houten Veilig Tent

De Houten Veilig Tent staat op donderdag 7 juli van 9.30 tot 14.00 uur op de weekmarkt in het centrum van Houten. In de Houten Veilig Tent kunnen inwoners meer informatie krijgen over woningbrand en woninginbraak. Aanwezig zijn medewerkers van de gemeente, VRU en politie.

Speciale actie

Inwoners die langs komen bij de Houten Veilig Tent op 7 juli maken kans op een gratis rookmelder! Wist u dat u met een rookmelder 14 minuten eerder de brand ontdekt en 112 kunt bellen? Met een rookmelder in huis kunt u levens redden en extra schade voorkomen. Dus kom langs bij de tent en doe mee!

houten.nl/rookmelders

Kunt u niet bij de Houten Veilig Tent langskomen? Ga dan naar www.houten.nl/rookmelders en vul uw postcode en huisnummer 1. Zo weet de gemeente of u wel of geen rookmelder in huis heeft.

Kijk hier voor meer informatie over woningbrand en woninginbraak.

Op vakantie? Voorkom woninginbraak!

Ongewenst bezoek

De zomervakantie staat weer voor de deur. Veel mensen gaan dan op vakantie. Zorg dat uw spullen thuis veilig zijn. Een inbraak duurt meestal maar 30 seconden, maar de gevolgen voor u zijn groot. Doe uw deur op slot, ook als u alleen maar even een boodschapje gaat doen. Laat uw huis er bewoond uit zien als u weg bent. Maak hierover afspraken met bijvoorbeeld uw buren, familie of vrienden. Zorg dat er geen opstapjes in uw tuin aanwezig zijn. Dus geen ladders of kliko’s. Inbrekers gebruiken deze om boven te komen.  Plaats ook geen berichten op social media als Twitter en Facebook die uw afwezigheid kunnen verraden. Inbrekers kunnen ook lezen.

Kijk hier voor meer tips tegen woninginbraak. Of kijk op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl. Want Houten veilig, dat doen we samen!  

Lokaal Alarm Systeem

Ga naar de pagina over de Lokaal Alarm Systeem (LAS) app. Daar kunt u zich ook aanmelden voor app-groepen in Houten. 

Wanneer belt u het alarmnummer 1-1-2?

Uw eigen veiligheid is altijd het allerbelangrijkst. Ga niet zelf op verdachte situaties af.

Telt elke seconde?

Is er brand, of sprake van een andere spoedeisende (levensbedreigende) situatie?
Bent u getuige van een gevaarlijke of verdachte situatie?

Bel direct het alarmnummer 1-1-2.

De telefonist(e) vraagt welke hulpverlening er nodig is en verbindt u direct door met brandweer, politie of ambulancedienst.

Meer voorbeelden van situaties waarin u 112 moet bellen vindt u op www.rijksoverheid.nl

Is er wel gevaar, maar geen spoed?

Bel 0900 8844.

Print Icoon printen