Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Fort Honswijk

Luchtfoto Fort Honswijk
Ingang fort Honswijk

Het geheim van Fort Honswijk……

Bent u ook zo benieuwd hoe Fort Honswijk eruit ziet? Nog even geduld dan!

Sinds 26 oktober 2016 is de gemeente Houten de trotse eigenaar van Fort Honswijk. Met het eigenaarschap wil de gemeente een mooie en passende toekomst voor dit rijksmonument en icoon van de Nieuwe Hollandse Waterlinie mogelijk maken.  De gemeente heeft het plan om Fort Honswijk via het concept “te gast” in de komende 5 jaar op organische wijze te ontwikkelen. Bij dit gebruiksconcept hoort een tijdelijke exploitatie waarin markt en overheid als gelijkwaardige partners optrekken en investeren. Diverse, al dan niet tijdelijke functies en ondernemers, kunnen een plek krijgen op het fort. Gaandeweg wordt toegewerkt naar een definitieve invulling van het fortterrein met meerdere functies.

Als u gewoon een keer een kijkje wilt nemen op het terrein of mee wilt met een rondleiding onder leiding van een deskundige gids, houdt u deze website dan goed in de gaten. Zodra er meer bekend is over de mogelijkheden om het fort te bezoeken, zullen we dat op deze plek publiceren. Deze rondleidingen starten binnenkort al.

Ondertussen werken we achter de schermen verder aan een complete herontwikkeling van deze inspirerende plek. De gemeente heeft de ambitie uitgesproken dat al in 2017 de eerste ondernemers starten op Fort Honswijk en dat de deuren in 2017 regelmatig opengaan voor het publiek. Om deze ambities waar te maken start eind 2016 een kwartiermaker. De kwartiermaker zal het aanspreekpunt zijn voor geïnteresseerde ondernemers. Meer informatie over het proces van invulling door ondernemers volgt na aanstelling van de kwartiermaker via deze website.

Denkt u voor die tijd een bijdrage te kunnen leveren aan deze plek of hebt u belangstelling om deze locatie voor een activiteit te huren, dan kunt u contact opnemen met Heleen Boerma via 030-6392611 of via heleen.boerma@houten.nl.

Print Icoon printen