Ronde van Houten

Samen komen tot een nieuwe begroting

De gemeente moet de komende jaren belangrijke keuzes maken in haar begrotingen. Dit komt vooral doordat we minder geld van het Rijk ontvangen via het Gemeentefonds. We zullen dus moeten bezuinigen.

De te maken keuzes hebben effect op de maatschappij en raken ook u als inwoner. We vinden het daarom belangrijk om hier met inwoners, ondernemers en organisaties het gesprek over aan te gaan. Waar moet de gemeente zeker niet op bezuinigen? En waar mag juist wél iets minder geld aan besteed worden?

Denkt u mee over de toekomst van Houten?

Met de Ronde van Houten maken we een gespreksronde door de hele gemeente. Zowel online als offline bieden we gelegenheid om mee te denken. Bijvoorbeeld via straatinterviews, bijeenkomsten of online vragenlijsten op Houten Praat Mee. Zo bereiken we een grote en diverse groep inwoners, ondernemers en belanghebbenden. Van elke participatiemoment maken we een verslag.

Op deze manier adviseert de samenleving de gemeenteraad bij de uiteindelijke keuzes voor de (meerjaren)begroting van 2026.

Houten Praat Mee

Via het participatieplatform Houten Praat Mee blijft u op de hoogte van de stand van zaken rondom de Ronde van Houten. U vindt hier het laatste nieuws en informatie over geplande activiteiten.

Ga naar Houten Praat Mee