26 inwoners tot Nederlander genaturaliseerd

26 inwoners van de gemeente Houten hebben vandaag officieel de Nederlandse nationaliteit gekregen. Dat gebeurde in het bijzijn van vrienden en familie tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis.

Tijdens de ceremonie werden de nieuwe Nederlanders toegesproken door burgemeester Isabella. Die stond onder meer stil bij de rechten en plichten die bij het Nederlanderschap horen. Na de toespraak legden de genodigden tegenover de burgemeester de zogenoemde verklaring van verbondenheid af. Daarmee beloven zij de vrijheden en rechten die bij het Nederlanderschap horen te respecteren. En de plichten te vervullen.

Voor veel nieuwe Nederlanders is de naturalisatieceremonie het slotstuk van een intensief proces. Er kunnen verschillende redenen zijn om het Nederlanderschap aan te vragen. Bijvoorbeeld omdat iemand een relatie heeft met een Nederlandse partner of al jaren in Nederland werkt of uit een onveilig land is gevlucht en op humanitaire gronden in Nederland een nieuw leven wil opbouwen.