Actiedag: tegels eruit, groen erin

Op zaterdag 28 oktober kan je uit de tuin gewipte tegels inleveren op het schoolplein van basisschool Het Mozaïek aan de Glazeniersgilde. Medewerkers van gemeente Houten, Houtense Bijzaken en Verkuil & Moree nemen de tegels in ontvangst tussen 11.00 en 15.00 uur. Per ingeleverde tegel krijg je een plant. Maximaal 3 planten per persoon. Kinderen zijn ook welkom. Zij kunnen knutselen, en spelen én leren bij de wateroverlasttafel.

Eindsprint NK Tegelwippen

Het Nederlands Kampioenschap Tegelwippen is van 21 maart tot 31 oktober. Gemeenten gaan met elkaar de strijd aan. Inwoners helpen mee door tegels uit hun tuinen te vervangen door groen. Gemeente Houten doet dit jaar voor de tweede keer mee. Op dit moment staat Houten op de achttiende plek. Met de actie “tegels eruit, groen erin” willen we nog een paar plekken stijgen.

Waarom tegelwippen?

Het weer in Nederland wordt steeds extremer. Hevige regenbuien en lange periodes van hitte en droogte volgen elkaar op.

Doordat onze leefomgeving sterk is versteend, krijgen we steeds vaker te maken met problemen als hittestress en wateroverlast. Al die stenen verkoelen niet op een hete dag. En als het regent, laten ze geen water door. Regenwater kan je kelder inlopen of het riool overbelasten. Meer groen gaat dit tegen. Ook blijkt uit onderzoek dat een groenere leefomgeving goed is voor onze mentale gezondheid.

Meer weten? Kijk op houten.nl/klimaat.

1