Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Gemeente Houten winnaar ZwerfAfvalPakker 2012

07 maart 2012

De Gemeente Houten is winnaar van de titel ZwerfAfvalPakker (ZAP) van het jaar 2012. Deze titel wordt jaarlijks uitgereikt door Stichting Nederland Schoon aan een gemeente die zich intensief heeft bezig gehouden met de bestrijding van zwerfafval. De overige genomineerden zijn de gemeenten Veldhoven en Papendrecht.

Feestelijke aftrap in Houten

Zaterdag 10 maart om 10.45 uur geeft wethouder Kees van Dalen samen met Rob Geus (bekend van het programma De Smaakpolitie) bij de Wijkwerkplaats De Meerkoet het startschot voor de Landelijke Opschoondag. Deze aftrap is extra feestelijk omdat Houten tijdens de Opschoondag de titel Zap-gemeente van het jaar ontvangt. Directeur Uli Schnier van de Stichting Nederland Schoon geeft een toelichting waarom de titel dit jaar naar Houten gaat, waarna deze wordt uitgereikt door Rob Geus namens Stichting Nederland Schoon. Voor deze feestelijke uitreiking komt een delegatie van Hart van Nederland van SBS 6 en Stichting Nederland Schoon naar Houten.

Tijdens de Landelijke Opschoondag  in Houten wordt op twee locaties door vrijwilligers zwerfafval opgeruimd, namelijk bij Cultuurhuis Schoneveld en bij de Wijkwerkplaats De Meerkoet. Bij De Meerkoet zijn ook enkele leden van de duikvereniging Go Dive aanwezig. Zij zullen in duiktenue alle rommel uit de sloot verwijderen.

Iedereen die deze feestelijke aftrap wil meemaken of mee wil helpen om Houten schoon te maken is van harte welkom. Vanaf 10.30 uur staat er koffie met iets lekkers voor u klaar.

Print Icoon printen