Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Minister Schultz bezoekt Eiland van Schalkwijk

13 juni 2013

Woensdag 12 juni bracht minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) een werkbezoek aan het Eiland van Schalkwijk. Wethouder Herman Geerdes leidde haar rond langs ondernemers met plannen en vertelde over de nieuwe aanpak en dilemma's bij de gebiedsontwikkeling op het Eiland. 

Dilemma's 

De minister liet zich informeren over de ervaringen met gebiedsontwikkeling op het Eiland. In deze aanpak worden bewoners en ondernemers uitgedaagd om met initiatieven te komen. De gemeente denkt met hen mee hoe die plannen gerealiseerd kunnen worden. Wethouder Geerdes kijkt terug op een geslaagd werkbezoek: 'de gemeente en ondernemers hebben met de minister  openhartig de dilemma's gedeeld. Verder is gesproken over de soms knellende wet- en regelgeving, waar we in de praktijk tegen aanlopen. Zij gaf aan de ervaringen op het Eiland van Schalkwijk mee te nemen naar haar ministerie'.

Nominatie 'Nu al Eenvoudig Beter'-trofeeAan het eind van het werkbezoek overhandigde minister Schultz aan wethouder Geerdes en Van Liere een nominatie voor de 'Nu al Eenvoudig Beter'- trofee. Dit is een gezamenlijk programma van overheden om regelgeving te vereenvoudigen en besluitvormingsprocessen te versnellen. 'De overheid moet ondernemers met plannen ondersteunen en zorgen dat die werkelijkheid kunnen worden. En dat vraagt om flexibiliteit. Houten is daarin een goed voorbeeld (film) voor andere gemeenten', aldus minister Schultz van Haegen.

Minister Schultz op bezoek bij Uijttewaal en zijn linievarkens

Print Icoon printen