Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Reizigers Houten gemotiveerd om vaker de auto te laten staan

19 september 2014

Houtenaren op de fiets

Veel automobilisten in Houten staan open voor alternatieve vervoersmiddelen. Zij vinden dat ze, ook voor korte ritjes, nog te vaak de auto pakken. Ze zouden eigenlijk wel vaker willen lopen of fietsen. Klimaatverandering is één van de redenen om de auto vaker te laten staan, net als gezonder en fitter willen worden. Dit blijkt uit de resultaten van de Reisstijltest, een enquête op GoedopWeg.nl. Bijna 3.000 reizigers in de regio Utrecht namen deel aan de Reisstijltest.

Acht reistypes

In de Reisstijltest wordt onderscheid gemaakt tussen acht verschillende reistypes, van de ‘autoverlanger’ tot ‘OV-gebruiker’. Door het invullen van een vragenlijst op GoedopWeg.nl ontdekken mensen welk reizigersprofiel bij hen past. De ‘gemotiveerde reiziger’ blijkt het meest voorkomende profiel. Het zijn mensen die regelmatig de auto pakken, maar ook zeker de voordelen zien van alternatieven als lopen en fietsen. Ook de ‘praktische reiziger’ komt veel voor. Dit type maakt vervoerskeuzes die passen bij het moment en de mogelijkheden.  

Over Midden-Nederland Bereikbaar

Onder de noemer Midden-Nederland Bereikbaar werken de provincie Utrecht, gemeenten, Rijkswaterstaat en bedrijven (verenigd in U15) samen op het gebied van communicatie over wegwerkzaamheden, mobiliteitsonderwerpen en bereikbaarheid in de regio. www.GoedopWeg.nl is de website van Midden-Nederland Bereikbaar en biedt het laatste nieuws over mobiliteit en bereikbaarheid. Ook vindt u er de Reiswijzer: persoonlijke reisinformatie op maat over verwachte verkeershinder in de regio.

Klik voor een percentage-verdeling van de reistypes in Houten op het document in de rechterbalk naast dit artikel.

Print Icoon printen