Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Week van de wijkgesprekken WMO en Jeugd

26 september 2014

logo Houten met elkaar

Bent u ouder van een kind dat extra ondersteuning of zorg nodig heeft? Heeft u een beperking waardoor u ondersteuning nodig heeft om actief te blijven? Bent u mantelzorger van een kind, ouder, familie of buur? Of bent u gewoon geïnteresseerd in de veranderingen die gaande zijn in de zorg en ondersteuning in Houten? Kom dan langs en praat mee!  

Uw mening telt

De gemeente heeft uw mening, ervaringen en ideeën nodig om de nieuwe taken die op ons afkomen, zo goed mogelijk in te vullen. Vanaf januari 2015 is de gemeente namelijk verantwoordelijk voor alle vormen van Jeugdzorg en voor de ondersteuning van ouderen en mensen met een beperking (nieuwe Wet Maatschappelijke Ondersteuning). Tijdens de Week v/d wijkgesprekken kunt u meepraten over onder meer:

  • Ondersteuning op maat: wat is voor u belangrijk?
  • Mijn kind wordt 18, en dan?
  • Eigen regie… wat betekent dat eigenlijk?
  • Ben ik in beeld: hoe wordt de cliëntenparticipatie geregeld?  

Meer onderwerpen

Tijdens de bijeenkomsten kunnen we geen antwoorden geven over uw persoonlijke situatie. Dat kan pas eind dit jaar. We zijn nu op zoek naar uw zorgen, ervaringen en meningen. Tijdens de bijeenkomst kunt u ook onderwerpen inbrengen die u zelf belangrijk vindt of waar u (later) meer over wilt weten. In november en december organiseert de gemeente extra bijeenkomsten over een bepaald thema of voor een specifieke doelgroep.

Bijeenkomsten

Data wijkgesprekken
Datum Wijk Locatie Adres
Ma 29 september Houten Noordoost gemeentehuis Onderdoor 25
Di 30 september Houten NoordwestDe RoskamPlein 25
Wo 1 oktoberSchalkwijk, Tull en 't Waal, 't GoyDorpshuis De WieseDe Wiese 2, Schalkwijk
Do 2 oktoberHouten ZuidDienstencentrum LorechHollandsspoor 37

Alle bijeenkomsten zijn van 19.30 tot 22 uur ’s avonds.

Aanmelden

U kiest welke datum en locatie u het beste uitkomt. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@houtenmetelkaar.nl of bel (030) 63 92 611. Meer informatie over de veranderingen in zorg en ondersteuning vindt u op www.houtenmetelkaar.nl

Print Icoon printen