Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Herinrichting carpoolplaats gevierd met ontbijtje van wethouder Van Dalen

21 april 2015

Wethouder Kees van Dalen biedt carpoolers een ontbijtje aan.© Peter van Wieringen

Wethouder Kees van Dalen heeft vanmorgen vanaf 7.00 tot 8.00 uur enkele carpoolers bij de carpoolplaats verrast met een mini ontbijtje om hiermee de herinrichting van de carpoolplaats te vieren en het belang van carpoolen te onderstrepen. De wethouder is met verschillende carpoolers in gesprek gegaan om te horen wat zij vinden van de herinrichting.

Al enige tijd hadden de gemeente, de provincie en Rijkswaterstaat de wens om de carpoolplaats aan de A27 in Houten uit te breiden. Carpoolen is in de provincie Utrecht populair, daarom heeft de provincie in samenwerking met Rijkswaterstaat een groot aantal carpoolplaatsen opgeknapt en uitgebreid. Ook in Houten wordt goed gebruik gemaakt van de carpoolplaats, reden waarom het aantal parkeerplaatsen is uitgebreid van 65 naar 115 plaatsen.  

De herinrichting en uitbreiding van de carpoolplaats in Houten maakt deel uit van het programma Beter Benutten. In dit programma nemen Rijk, regio en bedrijfsleven samen innovatieve maatregelen om de bereikbaarheid in de drukste regio‚Äôs te verbeteren. Houten heeft in 2012 de subsidie aanvraag voor het project Carpoolplaats A27 bij de provincie ingediend en ontvangen.  

Op verzoek van de grondeigenaar en inwoners is het oorspronkelijke plan aangepast, zo is de vorm veranderd en er is een schutting geplaatst in verband met inschijnende koplampen. De extra kosten voor de aanpassingen van het plan zijn direct meegenomen in het uitvoeringsbudget.  

Print Icoon printen