Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Bewoners Slinger-West kiezen voor bouwplan MBB Ontwikkeling

27 maart 2015

MBB Ontwikkeling uit Maarssen is door omwonenden van De Slinger-West uitgeroepen tot winnaar van de ontwerpwedstrijd voor de herinrichting van het gebied.

Bewoners konden door middel van een enquĂȘte kiezen uit twee ontwerpen. Wethouder Michiel van Liere maakte de uitslag in het bijzijn van beide ontwikkelaars bekend tijdens een bewonersavond op 26 maart.

MBB Ontwikkeling kreeg 38 van de 62 uitgebrachte stemmen. Ontwikkelaar Kalliste kreeg 24 stemmen.

Directeur van de winnnende ontwikkelaar Daan Huitink ontving uit handen van de wethouder een symbolische trofee. In zijn dankwoord gaf Huitink aan het keuzeproces, waarbij omwonenden de uiteindelijke keuze maakten, uniek te vinden.

Nu de ontwikkelaar en het plan bekend zijn kan er verder gewerkt worden aan een nieuw bestemmingsplan. Dit zal in oktober aan de raad worden voorgelegd. Daarna kan de omgevingsvergunning worden verleend en kan de bouw van start. De verwachting is dat het plan medio 2017 is gerealiseerd.

Heeft u vragen naar aanleiding van dit bericht? Stel ze via gemeentehuis@houten.nl of telefonisch aan projectleider Pim de Moed, 030-63 92 611.

Print Icoon printen