Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Jongeren in debat met raad over alcohol

26 maart 2015

Logo Campagne NIX 18

Op woensdag 1 april om 19.30 uur kun jij als jongere je stem laten horen tijdens het debat met politici in Houten over alcohol. Wat zou jij doen als je de burgemeester was? En hoe zouden politici reageren als ze zelf nog jong waren? Dit debat wordt georganiseerd door het Jongerenpanel van SHINE in samenwerking met de gemeente.  

Alcohol en jongeren

Het Jongerenpanel van SHINE bestaat uit Houtense jongeren die verschillende activiteiten organiseren, nieuwsgierig zijn naar de mening van jongeren in Houten en daar ook iets mee doen. Daarom hebben ze ook dit debat georganiseerd. Dit debat staat in verband met de voorstelling van SHINE op 19 en 20 juni in Theater Aan de Slinger. Elk jaar maakt Shine een multidisciplinaire eindvoorstelling waarbij jongeren hun talent kunnen laten zien. Dit jaar werkt Shine met het thema alcohol, dit omdat de drank- en horecawet op 1 januari 2014 gewijzigd is. Aan jongeren onder de 18 mag geen alcohol worden verkocht en het is strafbaar als ze alcohol bij zich hebben. Veel jongeren van 16 jaar zijn wel gewend om te mogen drinken en doen dit ook regelmatig. Veel jongeren hebben het gevoel dat door deze wijziging iets van hun wordt afgenomen, terwijl ze nauwelijks op de hoogte zijn van de gevolgen van (overmatig) alcoholgebruik.  

Denk na en praat mee

Door middel van dit debat en verschillende andere projecten zoals IkPas en de Makersdag wil SHINE de jongeren hier meer bewust van laten worden. IkPas is een landelijke actie waarbij SHINE in samenwerking met de gemeente en Enter met een groep jongeren de uitdaging aan gaat om 30 dagen geen alcohol te drinken. SHINE is het gehele jaar dus bezig met het thema alcohol en is heel erg benieuwd naar de stem van jongeren uit Houten, en van gedachten te wisselen met de politiek van Houten.

Ben je daar ook benieuwd naar en houd je ervan om te debatteren? Kom dan op woensdag 1 april om 19.30 uur naar de raadszaal in het gemeentehuis in Houten.

Print Icoon printen