Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Vertel ons uw ervaringen met wateroverlast!

23 maart 2015

Plassen water op parkeerplaats

Vorig jaar viel in Houten hevige neerslag. Overtollig regenwater bleef tijdelijk op straat staan omdat het rioleringsstelsel niet zoveel water tegelijk kan verwerken. Wat zijn uw recente en eerdere waarnemingen tijdens hevige neerslag? Deel uw ervaringen met ons! U kunt tot maandag 30 maart op www.houten.nl/wateroverlast het formulier ‘wateroverlast’ invullen. U kunt het formulier ook bij de balie van het gemeentehuis ophalen en inleveren. Het invullen kost maar drie minuten tijd en is voor ons van grote waarde.

Deelname workshop

Ongeveer 16 bewoners uit verschillende delen van Houten die het formulier hebben ingevuld, krijgen een uitnodiging voor het Klimaat-atelier. Dit is een workshop waarbij inwoners, bedrijven, instanties en maatschappelijke organisaties hun ervaringen uitwisselen. Het Klimaat-atelier is op maandag 13 april van 19.00 tot 21.00 uur in het gemeentehuis. Het doel is een top 50 te vormen van Houtense locaties die kwetsbaar zijn voor wateroverlast.  

Na de workshop

Deze locaties krijgen in het onderzoek naar het stedelijk watersysteem extra aandacht. Uit de 50 kwetsbare locaties komt een top 10, met 3D-animaties gevisualiseerd. De resultaten van de klimaatstress-test zijn in juni 2015 bekend. Dan wordt gekeken welke acties of verbeteringsmaatregelen wenselijk zijn en wie daarvoor het initiatief neemt. De acties en maatregelen kunnen betrekking hebben op openbaar terrein en/of op particulier terrein van bedrijven, de woningcorporatie of inwoners. Wij houden u op de hoogte.

Meer informatie

Heeft u vragen? Mailt u dan naar gemeentehuis@houten.nl. Voor meer informatie kunt u ook terecht bij Erik Groenland van de afdeling Beheer Openbare Ruimte via (030) 63 92 611.

Print Icoon printen