Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Eind oktober in gesprek over oplossingen voor Windpark Houten

30 augustus 2016

Gezamenlijk bericht dialoogpartners

De bijeenkomsten over de stand van zaken rondom Windpark Houten vinden eind oktober plaats. Omwonenden en andere geĆÆnteresseerde inwoners krijgen dan informatie over de resultaten van de mediationgesprekken en over mogelijke oplossingsrichtingen voor de ervaren geluidsoverlast. Alle aanwezigen kunnen vragen stellen en inzichten en oplossingen delen.

Herstel vertrouwen

In het najaar van 2015 is Windpark Houten door de Universiteit Utrecht geƫvalueerd. Hierna zijn Eneco, een aantal omwonenden en de gemeente met elkaar in gesprek gegaan. Met het doel het onderlinge vertrouwen te herstellen en om tot oplossingen te komen voor de ervaren geluidsoverlast. De drie partijen sloten een mediationovereenkomst. De gesprekken die zij voerden, vonden onder geheimhouding plaats. Dat was nodig om geen extra druk op het proces te leggen.

Constructief

De mediation heeft veel tijd gekost. De betrokken partijen willen het resultaat eind oktober delen met de rest van Houten. Dat gebeurt in twee bijeenkomsten. Omwonenden krijgen daarvoor een persoonlijke uitnodiging.

Het was de bedoeling om de bijeenkomsten na de zomervakantie op 7 en 8 september te houden. Maar er is meer tijd nodig om de bijeenkomsten goed voor te bereiden.   

Meer informatie over Windpark Houten vindt u op de projectwebsite

Print Icoon printen