Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Afvalzak aan gesloten afvalbak

23 december 2016

afvalzak aan bak

Dit jaar komt als proef aan bijna alle gesloten bakken een afvalzak te hangen. De afvalbakken zijn gesloten van 27 december tot 4 januari. Inwoners hoeven hun afval niet mee naar huis te nemen, maar kunnen hondenpoepzakjes en ander afval ter plekke in de zak kwijt. De gemeente komt hiermee tegemoet aan de wens van hondenbezitters en andere inwoners. Ook hoopt ze zo het zwerfvuil te beperken. Een kleine proef met dit systeem vorig jaar in Houten Noordwest bleek succesvol.

Ook nieuw is dat de gemeente de afvalbakken aanzienlijk korter afsluit, namelijk van 27 december tot 4 januari. Alleen op een klein aantal zogenoemde ‘risicovolle plekken’, zoals vlakbij de vier skatebanen in Houten, hebben de bakken al sinds 2 december een afsluitklep voor de opening en een afvalzak.

Afhaalpunten hondenpoepzakjes

De gemeente biedt hondenbezitters een extra service. De dispensers worden zoals gebruikelijk afgesloten, maar bij de balie in het gemeentehuis en op het afvalscheidingsstation zijn van 27 december tot en met 4 januari zakjes te verkrijgen.

Print Icoon printen