Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Ontwikkeling woningbouw De Grassen Noord (voorheen Hofstad III)

20 december 2016

bouwterrein

Er lijkt na jaren weer beweging te komen in de woningbouwontwikkeling in De grassen Noord (voorheen Hofstad III), het maisveld bij basisschool De Vlinder. Eigenaar en ontwikkelaar Megahome is failliet. De curator van Megahome geeft aan dat hij een andere koper kan vinden, die de woningbouw vlot en betrouwbaar ontwikkelt. De gemeente stemt daarmee in onder voorwaarden en wacht het voorstel van de curator voor een koper af.

Ondertussen bereidt de gemeente zich voor op de bouw van deze wijk. Vast onderdeel daarbij is een bodemonderzoek. De gemeente heeft dit onderzoek laten uitvoeren in het terrein van de toekomstige woonwijk en onder het schoolplein van De Vlinder. Daarbij is een aantal verontreinigingen aangetroffen. De verontreiniging is in het verleden ontstaan door het gebruik van gewasbeschermingsmiddelen in de boomgaard die hier ooit stond. Deze verontreiniging vormt geen gezondheidsrisico, maar moet wel opgeruimd of afgedekt worden. In december vindt nog verder onderzoek plaats op het schoolplein en het tijdelijke trapveld naast de school. De nieuwe eigenaar van de grond moet de verontreinigingen in het terrein opruimen of afdekken.

Vragen?

Uiteraard houden wij u op de hoogte van het vervolg. Heeft u vragen of interesse in het onderzoek? Neem dan contact op met projectleider Peter Bos via (030) 639 26 11 of gemeentehuis@houten.nl.

Print Icoon printen