Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Markt voor mantelzorgers: u komt toch ook?

19 oktober 2016

Poster Mantelzorg

Op zaterdag 12 november tussen 12.00 en 16.00 uur organiseert de gemeente Houten een Markt voor mantelzorgers. Deze vindt plaats in het gemeentehuis. De markt is speciaal voor mantelzorgers die zorgen voor een inwoner van Houten of zelf in Houten wonen.

In Houten zijn heel wat organisaties die mantelzorgers en hun zorgvrager kunnen bijstaan. Velen kennen deze mogelijkheden (nog) niet. De markt is een laagdrempelige manier om in contact te komen met deze organisaties.

Informatie- en productenmarkt

De Markt voor mantelzorgers is gratis toegankelijk. Het bestaat uit twee delen, een informatiemarkt en een productenmarkt. Op de informatiemarkt vindt u een vertegenwoordiging van organisaties die ondersteuning bieden aan mantelzorgers. Dit kan helpen bij uw taken als mantelzorger. De productenmarkt biedt allerhande artikelen waaronder voedingsmiddelen en cadeauartikelen van Houtense en regionale ondernemers. Mantelzorgers mogen hier gratis producten uitzoeken.

Bent u mantelzorger?

U zorgt al langere tijd voor iemand met een chronische, lichamelijke of psychische ziekte, beperking of hoge leeftijd. En u doet dat omdat u veel om die persoon geeft. We spreken u dan aan als mantelzorger. Waarschijnlijk vindt u het zorgen voor een naaste heel vanzelfsprekend om te doen. Ondanks dat kan het best zwaar zijn. U hoeft het niet alleen te doen.

Aanmelden

Wilt u de markt bezoeken? Meldt u dan aan via www.houten.nl/mantelzorg. Met een print van de ontvangstbevestiging kunt u zich 12 november melden bij de ontvangstbalies in het gemeentehuis. Als u geen internet heeft, dan kunt u zich ook telefonisch aanmelden bij de gemeente. Er kan zich één mantelzorger per zorgvrager aanmelden. En één van beiden moet in Houten wonen. Ter plekke krijgt u een aantal munten waarmee u artikelen kunt kopen op de productenmarkt en een VVV bon.

Print Icoon printen