Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Op vakantie? Voorkom woninginbraak!

20 april 2017

Woninginbraak

De laatste tijd zijn er opvallend veel woninginbraken en pogingen tot woninginbraken in Houten, vooral in Noord. Woninginbraak heeft een grote impact op de slachtoffers. De politie doet er dan ook veel aan om dit probleem aan te pakken. Maar zij hebben ook uw hulp nodig.

Maatregelen

U kunt zelf maatregelen nemen om woninginbraak te voorkomen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat u altijd uw deur op slot doet als u weg bent, al is het maar voor even. Laat uw huis er bewoond uit zien als u op vakantie gaat. Maak hierover afspraken met bijvoorbeeld uw buren, familie of vrienden. Ziet u een verdachte situatie in uw straat of buurt, bel dan 112. Dan heeft de politie meer kans om criminelen op heterdaad te betrappen.

Burgernet en buurt app

Wilt u meehelpen om Houten veiliger te maken? Download dan de Burgernet app. Via de app krijgt u meldingen over vermiste personen of andere zaken. U kunt ook samen met buren een app-groep oprichten om de veiligheid in uw wijk te stimuleren. Wilt u weten of er al een groep in uw buurt is kijk dan op www.wabp.nl. Op deze website kunt u ook uw groep aanmelden om meer leden in de buurt te werven.

Meer informatie

Kijk voor informatie en tips om woninginbraak te voorkomen op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl of www.houten.nl/veilig.

Print Icoon printen