Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Koninklijke onderscheiding voor Houtenaar Willem van der Velden

21 januari 2017

Willem van der Velden met partner Erica Boon© Kevin van der Bijl

Willem van der Velden heeft zaterdag de Koninklijke onderscheiding Lid in de Orde van Oranje-Nassau ontvangen. Het lintje werd de 71-jarige inwoner van Houten opgespeld in Zutphen door loco-burgemeester Coby Pennings.

Dat gebeurde tijdens de viering van het 30-jarig bestaan van de afdeling Bowlen van de Spoorweg Sport- en ontspanningsvereniging Utrecht (SSVU). Van der Velden is oprichter en voorzitter van de afdeling.

De SSVU is 88 jaar geleden opgericht om het sporten te promoten onder het personeel van de Nederlandse Spoorwegen en medewerkers van de aangesloten bedrijven. Ook partners en kinderen kunnen lid worden. Willem van der Velden zit sinds 1991 in het bestuur van de SSVU. Sinds 2004 is hij voorzitter.

Passie

Al dertig jaar zorgt Van der Velden voor prima draaiende bowlingseizoenen. Belangeloos en vol passie regelt hij toernooien en de speelavonden in het bowlingcentrum in Maarssen. Bij het laatste clubkampioenschap wist hij een verdienstelijke 4e plaats in de A-klasse in de wacht te slepen.

Van der Velden is niet alleen voorzitter. Hij is ook secretaris, fotograaf, materiaalman en beheerder van de prijzen(kast). Hij weet mensen te inspireren, motiveren en enthousiasmeren door zijn manier van communiceren en door zijn openheid. Hij organiseerde ledenvergaderingen waarbij geluisterd werd naar zowel negatieve als positieve ervaringen en waarna ook wat met deze inbreng gedaan werd.

Willem van der Velden heeft zich ingezet voor de komst van een ontspanningscentrum, in hartje Utrecht, voor activiteiten en sport voor de leden van alle afdelingen van de SSVU. Zelf is hij er sinds 2005 beheerder. In die hoedanigheid draait hij bardiensten en regelt hij achter de schermen de catering en de schoonmaak. Hij is verantwoordelijk voor de inkoop, facturering en het verzorgen van cursussen voor vrijwilligers. Tenslotte is hij contactpersoon voor de NS die het centrum financieel ondersteunt.

Foto: Willem van der Velden met partner Erica Boon.

Print Icoon printen