Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

28 juni inspiratiebijeenkomst 'een samenleving voor iedereen'

16 juni 2017

‘Iedereen doet mee’, dat is het motto van de gemeente Houten. Maar voor sommige mensen is dat helemaal niet zo vanzelfsprekend. Voor mensen met een handicap of beperking bijvoorbeeld. Ook ouderen kunnen soms minder makkelijk mee in onze samenleving.

Sinds 2016 is het internationaal verdrag over de rechten van personen met een handicap van kracht. Hierin staat dat mensen met een beperking net als andere mensen moeten kunnen genieten van alle mensenrechten en fundamentele vrijheden. Dat heet ‘inclusie’.

Hoe voelt dat eigenlijk, om niet volledig mee te kunnen doen in de samenleving? Om beperkt te worden in je mogelijkheden? Als je niet kunt zien, in een rolstoel zit, je geheugen je in de steek laat of als je een dagje ouder bent? De gemeente Houten nodigt u uit om dat te komen ervaren, beleven, zien en proeven. U kunt ook in gesprek met ervaringsdeskundigen en de gemeente Houten. Tot slot krijgt u boeiende inzichten van experts op het gebied van inclusieve samenleving en wat u daar zelf aan kunt doen. 

De inspiratiebijeenkomst is op woensdag 28 juni van 19.00 tot 21.30 uur in theater Aan de Slinger (De Slinger 40). Deelname is gratis, maar meldt u wel even vooraf aan via secretariaatSAM@houten.nl.

Kijk hier voor het volledige programma van woensdag 28 juni.

Print Icoon printen