Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Maak kans op een gratis tuinontwerp

16 maart 2017

Heeft u vooral veel stenen in uw tuin omdat dit makkelijk is in het onderhoud? En kunt u hulp gebruiken om uw tuin klimaatbestendig te maken? Stuur dan een foto van uw tuin in en maak kans op een gratis tuinontwerp.

In samenwerking met tuincentrum De Schouw en tuincentrum De Bruijn geeft de gemeente zestien gratis tuinontwerpen weg. De actie is bedoeld om inwoners van Houten te helpen hun tuin zo in te richten, dat bij extreem heftige regenval het water weg kan. Bijvoorbeeld een regenton of regenwatervijvers maken de tuin watervriendelijk. Daarmee zorgt u samen met de tuinbranche, Waterschap De Stichtse Rijnlanden en de gemeente voor een goede afwatering. Door zoveel mogelijk tegels in de tuin te vervangen door groen kan het regenwater wegzakken in de bodem. Kleine aanpassingen maken al het verschil en uw tuin ziet er aantrekkelijker en groener uit.

Foto inzenden

Een deskundige jury kiest uit alle inzendingen zestien tuinen die een metamorfose kunnen gebruiken. De winnaars ontvangen een uitnodiging voor een ontwerpsessie op zaterdag 8 april in tuincentrum De Bruijn tussen 11.00 en 15.00 uur of op zaterdag 22 april bij tuincentrum De Schouw tussen 11.00 en 15.00 uur. De foto van uw tuin kunt u tot en met zondag 19 maart mailen naar gemeentehuis@houten.nl onder vermelding van ‘Gratis tuinontwerp’. Vermeld hierbij uw adres, telefoonnummer en de datum van uw voorkeur. U krijgt een mail als uw tuin in aanmerking komt voor een gratis tuinontwerp.

Print Icoon printen