Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Paasbrunch op Fort Honswijk

29 maart 2017

Paastableau met kaars en eieren

Op Fort Honswijk en Werk aan de Korte Uitweg is van alles te doen op Tweede Paasdag (17 april). Fort Honswijk, normaal gesloten voor publiek, is deze dag speciaal open met een heerlijke Paasbrunch. Ook zijn er rondleidingen en is ‘de Bokkenbunker’ aanwezig met hun bokjes. Op Fort Werk aan de Korte Uitweg kunnen kinderen paaseieren zoeken.

Paasbrunch

De Paasbrunch op Fort Honswijk is voor jong en oud. Alleen of met het hele gezin, iedereen is welkom! De brunch start om 11.00 uur en duurt tot circa 12.30 uur. Er is een keuze uit zoete, hartige, koude en warme gerechten. En natuurlijk geen Paasbrunch zonder eieren en chocolade! Als het weer goed is dan vindt de brunch (gedeeltelijk) buiten plaats. Bij minder mooi weer is de brunch in het Torenfort. De brunch wordt verzorgd door ‘De Wiese’ uit Schalkwijk. Eet u mee? Meld u dan vooraf aan voor de brunch op deze unieke en bijzondere plek via info@dewieseschalkwijk.nl. Kinderen tot 11 jaar betalen € 5,00 en volwassenen € 12,50 per persoon.

Rondleidingen en bokjes

Tijdens de Paasbrunch op Fort Honswijk is ‘de Bokkenbunker’ aanwezig met enkele bokjes. Geniet van deze dartele dieren en kom helemaal in de lentesfeer! Deelnemers aan de Paasbrunch kunnen ook meedoen aan een rondleiding over het fort. De Stichting Honswijk-Everdingen verzorgt dit. Zij doen dat ook op andere dagen. Kijk voor data van andere rondleidingen op hun website .

Paaseieren zoeken

Op Fort Werk aan de Korte Uitweg (WKU) kunnen kinderen tot 10 jaar (en hun ouders) op Tweede Paasdag terecht om paaseieren te zoeken. De paashaas verstopt namelijk ook dit jaar weer eieren op het fort. Tussen al die heerlijke eitjes zit een gouden exemplaar. De vinder van dit gouden ei wacht een verrassing. Het zoeken start om 13.30 uur. De kosten zijn € 3,- per kind inclusief limonade en de gevonden eitjes. Graag opgeven vóór 15 april via:mailto:ldingemans@reinaerde.nl of in het theehuis van het Fort tijdens openingstijden.

Meer informatie: Website Fort WKU, Lange Uitweg 42A in Tull en ’t Waal. Vanaf 15 april is het fort weer elke dag open van 10.00-17.00 uur.

Print Icoon printen