Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Ecowijk Mandora geopend

15 mei 2017

Lef, ondernemerschap en vertrouwen

Opening Ecowijk Houten

De Ecowijk Mandora in Houten is zaterdag 13 mei geopend. Te midden van alle bewoners, verrichtte wethouder Michiel van Liere samen met een groep kinderen de openingshandeling. Hij onthulde een eikenhouten bord met daarop de naam van de wijk. Het feest vond plaats in de binnentuin, in en rond het buurthuis van de wijk.

Op het moment van de opening zijn alle huizen in de wijk ook echt bewoond. De eerste bewoners trokken er eind oktober vorig jaar in en de laatste pas onlangs. Veel klussen in de huizen zijn nog niet helemaal klaar en ook het inrichten van de gezamenlijke binnentuin is een heel karwei. Maar met een bezoekklaar buurthuis wilden de wijkbewoners de opening liever niet langer uitstellen.

Proeftuin Houten

Wethouder Van Liere onderstreepte het belang van duurzame ambities omzetten in daden, zoals de bewoners van de ecowijk hebben gedaan. De ecowijk is een mooi voorbeeld van hoe lef, ondernemerschap en vertrouwen tussen partners kunnen leiden tot een prachtige duurzame wijk. De bewoners, de bouwer, de provincie en de gemeente werden allemaal uitgedaagd om dit bijzondere project samen tot stand te brengen. Op deze manier is de ecowijk in Houten beslist een ‘proeftuin’ te noemen.

Met zulke vernieuwende oplossingen kunnen ook andere projecten weer hun voordeel doen. Want energieneutrale en milieuvriendelijke woningen dragen bij aan een duurzaam Houten. 

Print Icoon printen