Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Schoonmaak warmtekrachtcentrale Raaigras

07 oktober 2017

GGD: 'Geen gevaar voor de gezondheid'

Warmtekrachtcentrale van Eneco

Update woensdag 11 oktober 2017, 16.00 uur

Nieuwe lijst met meest gestelde vragen & antwoorden toegevoegd (zie rechts onder Downloads). Met de aankondiging dat op 12 oktober (eventueel uitloop op 13 oktober) de witte tent om de buffervaten wordt voorzien van een extra laag doek. Dit om de vaten extra te beschermen tijdens de schoonmaakwerkzaamheden. Dit doek wordt aangebracht met behulp van hoogwerkers, die werken vanaf de parkeerplaatsen tussen gebouw Limes en de warmtekrachtcentrale. Een deel van de parkeerplaatsen wordt hiervoor afgezet vanaf 6.30 uur op donderdag.  

Update: maandag 9 oktober 2017, 17.30 uur

Direct omwonenden van de warmtekrachtcentrale krijgen vanavond een brief met nadere informatie. Daarin zegt de GGD dat de asbestvezels geen gevaar voor de gezondheid hebben opgeleverd.

Update: maandag 9 oktober 2017, 14.00 uur

De resultaten van de onderzoeken naar aanwezigheid van asbest staan online. Het gaat om een onderzoek van de zandbak op het schoolplein van gebouw Limes en een asbestinventarisatierapport conform het certificaat asbestinventarisaties.

Update: maandag 9 oktober 2017, 9.00 uur

Vanochtend heeft de gemeente samen met Eneco de directie en leerkrachten van de scholen en de kinderopvang in gebouw Limes aan het Raaigras bijgepraat over de stand van zaken rond asbest bij de warmtekrachtcentrale. Ook een aantal ouders heeft vragen gesteld.

De laatste update is dat er geen asbest is aangetroffen op het schoolplein, zandbak en in de school. Een onafhankelijk onderzoeksbureau heeft afgelopen weekend meerdere metingen gedaan.

Een overzicht van meest gestelde vragen en antwoorden downloadt u rechts op deze pagina.

Zaterdag 7 oktober

Afgelopen periode is onderhoud gepleegd aan de twee buffervaten van de warmtekrachtcentrale van Eneco aan het Raaigras. Onderdeel hiervan is het zandstralen van de buitenwanden van de buffervaten. Dat gebeurt met gritzand, onder een tent. Gisterochtend kreeg Eneco de melding dat er mogelijk asbest in het gritzand zit dat hierbij is gebruikt.

Toen Eneco deze informatie kreeg zijn de werkzaamheden direct stilgelegd en is gestart met een grondig onderzoek. Een toezichthouder van de gemeente was hierbij aanwezig.

Het onderzoek wijst uit dat het asbest zich beperkt tot het terrein van de warmtekrachtcentrale. Er is géén asbest buiten het terrein aangetroffen.

De schoonmaakwerkzaamheden op het terrein door een gecertificeerd asbestsaneringsbedrijf zijn inmiddels gestart. Het werkterrein is voor de sanering uitgebreid. Op het P&R terrein zijn containers geplaatst. Hierdoor is een aantal parkeerplaatsen gedurende de werkzaamheden buiten gebruik. Het werkterrein wordt volgens de veiligheidsvoorschriften afgeschermd. De sanering duurt naar verwachting twee weken.

Ouders van de kinderen die gebruik maken van de multifunctionele accommodatie Limes zijn geïnformeerd met een brief van de gemeente en Eneco.

Print Icoon printen