Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Informatieavond Operatie Steenbreek

10 oktober 2017

17 oktober, 19.00 uur

De gemeente Houten ondersteunt de landelijke campagne ‘Operatie Steenbreek’. Het doel is: méér groen en minder stenen in de tuin. Dinsdag 17 oktober is er een informatiebijeenkomst voor inwoners die hiermee samen aan de slag willen.

Operatie Steenbreek wil inwoners bewust maken van de nadelige gevolgen van de verstening van tuinen. Door de klimaatverandering zijn er steeds meer hoosbuien. In een versteende tuin spoelt dat water het riool in. De riolering is daar niet op berekend. Groene en waterrijke tuinen kunnen juist veel regenwater opvangen. Bovendien zijn ze aantrekkelijk voor vogels, vlinders en insecten. 

Inwoners die meer willen weten over Operatie Steenbreek zijn van harte welkom bij een informatiebijeenkomst op dinsdag 17 oktober. De avond is bedoeld om met elkaar kennis te maken en om ervaringen en wensen uit te wisselen. Ook zijn Milieu Werkgroep Houten, Stichting Natuurvanvroeger NU en Vogelbescherming Nederland aanwezig. Met deze organisaties gaan we onderzoeken hoe we samen kunnen optrekken bij Operatie Steenbreek in Houten.

De bijeenkomst is van 19.00 tot circa 20.30 uur in het NME-centrum bij de kinderboerderij, Keercamp 13 in Houten. Heeft u interesse om te komen? Geef dit dan door aan Koen Helling via gemeentehuis@houten.nl of (030) 63 92 611.

Print Icoon printen