Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Waarderingsmarkt voor mantelzorgers op zaterdag 11 november

26 oktober 2017

Jaarlijks zetten we mantelzorgers in het zonnetje. In Houten doen we dit met een Waarderingsmarkt voor mantelzorgers. Eerder noemden we het de Markt voor Mantelzorgers. De markt is op zaterdag 11 november, van 12.00 tot 16.00 uur, in het gemeentehuis van Houten.

Steunpunt Mantelzorg Houten verzorgt dit jaar de organisatie van de markt. Het steunpunt is onderdeel van ‘van Houten&co’. Vraagt u zich af wat mantelzorg is? Lees verder onder het kopje Meer informatie.

Aanmelden

Geregistreerde mantelzorgers hebben per post een uitnodiging ontvangen voor de Waarderingsmarkt. Heeft u als mantelzorger geen uitnodiging ontvangen? U kunt zich aanmelden bij Steunpunt Mantelzorg Houten. Aanmelden kan via het aanmeldformulier op de website van 'van Houten&co' of telefonisch via (030) 70 01 500. U kunt ook even binnenlopen bij het steunpunt aan het Onderdoor 160. Het is op de tweede verdieping.

Pleegouders

Ook pleegouders zijn van harte welkom op de Waarderingsmarkt. Zij kunnen zich aanmelden bij de gemeente Houten, mevrouw E. Drewes, gemeentehuis@houten.nl of (030) 63 92 611.

Hoe werkt het?

De markt bestaat uit twee delen. Allereerst de informatiemarkt. Hier komt u in contact met verschillende organisaties in de gemeente. Organisaties die u kunnen helpen bij de zorg. Ze geven tips en informatie, denken met u mee en wijzen u op mogelijkheden en activiteiten. Daarnaast is er een markt met leuke producten en cadeauartikelen van lokale winkeliers. U mag daar zelf iets uitkiezen. Hiervoor ontvangt u muntjes en een VVV-bon. U bent van harte welkom, we hopen u daar te zien!

Meer informatie

Iedereen kan te maken krijgen met de (langdurige) zorg voor een partner, kind, ouder, vriend of kennis met een (chronische) ziekte, beperking of hoge leeftijd. Voor velen is deze zorg vanzelfsprekend. Toch staan we daar niet altijd bij stil. Wel is het van groot belang dat het gedaan wordt. U kunt voor meer informatie terecht bij Steunpunt Mantelzorg Houten. Dit is het centrale aanspreekpunt voor alle mantelzorgers in de gemeente.

Het steunpunt biedt een luisterend oor, informatie en advies (bijvoorbeeld over voorzieningen of instanties), praktische hulp, cursussen en ondersteuning op sociaal en emotioneel gebied.

Steunpunt Mantelzorg Houten is onderdeel van ‘van Houten&co’. U vindt het steunpunt in het Huis van Houten aan het Onderdoor 160 (tweede verdieping) in Houten. Zie ook www.vanhoutenenco.nl/mantelzorg.

Print Icoon printen