Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Brandweerman in de klas - leuk en leerzaam

04 september 2017

Brandweer Veiligheidsregio Utrecht (VRU) werkt op allerlei manieren aan uw veiligheid en staat 24 uur per dag voor u klaar. Maar u kunt zelf ook veel voor uw veiligheid doen. Heeft u vragen? Stel ze gerust. De deskundigen van de VRU geven u graag informatie en advies.

Brand op school of in de woonomgeving waarbij kinderen betrokken zijn? Je moet er niet aan denken! Waar mensen wonen, blijft altijd brandgevaar bestaan. Uit onderzoek blijkt dat kinderen onder de 12 jaar een groot risico lopen om slachtoffer te worden bij brand. Door kinderen hier op voor te bereiden, wordt veel leed voorkomen.

Voorkomen is beter dan blussen

VRU brandweer zet zich actief in om mensen meer bewust te maken van brandveiligheid. Want brand voorkomen is beter dan blussen. Dit doet zij onder anderen met brandveiligheidslessen aan kinderen in het basisonderwijs: jong geleerd, is immers oud gedaan.

Werkboekjes

Via www.brandweeropschool.nl kunnen scholen werkboekjes bestellen die de kinderen leren over brandveiligheid. Er zijn boekjes voor de groepen 3/4, 5/6 en 7/8. Voor de groepen 1/2 is er online lesmateriaal.

Alle groepen 4 in de provincie Utrecht kunnen daarnaast een bezoek van een echte brandweerman of –vrouw krijgen. Zij vertellen met een schatkist vol verhalen over wat je moet doen als er brand uitbreekt, maar belangrijker nog: hoe je brand kan voorkómen.

Brandveiligheid voor alle kinderen

Vorig schooljaar heeft VRU brandweer meer dan de helft van alle basisscholen in de provincie bezocht. Aan ruim 12.000 kinderen in groep 4 is voorlichting gegeven. Dit jaar wil de brandweer alle kinderen die nu in groep 4 zitten, bezoeken.

Heeft u een kind in groep 4 of kent u iemand met kinderen in groep 4, wijs de school op dit bericht zodat zij zich kunnen aanmelden voor een gastles.

Meer informatie

Meer informatie is te lezen op www.vrubrandweer.nl/jeugd/brandveiligheidsles. Lespakketten bestellen gaat via www.brandweeropschool.nl.

Print Icoon printen