Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Uitnodiging gespreksavond over zonnevelden

08 september 2017

Foto van zonneveld

De gemeente nodigt u uit voor een gesprek over zonnevelden in Houten. De gemeente wil namelijk graag samen met betrokkenen de kaders vaststellen voor zonnevelden. De zon vormt een bron van duurzame energie voor ons. Daarnaast is zonne-energie hard nodig om een stabiele stroomvoorziening te behouden.

Steeds meer mensen maken gebruik van zonne-energie. Huiseigenaren en bedrijven plaatsen bijvoorbeeld zonnepanelen op hun dak. Zonnevelden kunnen ook gezamenlijk in een zonneveld worden geplaatst. In Nederland groeit de vraag naar kleine en grote zonnevelden. Voor de gemeente zijn zonnevelden nodig om de klimaatdoelen te halen.

De interesse voor zonnevelden groeit. De komende jaren verwachten we dan ook de eerste aanvragen voor de aanleg van een zonneveld. Om over zonnevelden te kunnen beslissen, ontwikkelt de gemeente een uitnodigingskader. Daarin komt onder andere aan bod in welke gebieden er kansen liggen voor zonnevelden en aan welke voorwaarden zonnevelden moeten voldoen. De gemeente wil graag samen met u spreken over de mogelijkheden voor zonnevelden in het buitengebied van Houten.

Praktische informatie

  • Waar: Sociaal cultureel centrum de Wiese, de Wiese 2 in Schalkwijk
  • Wanneer: woensdagavond 20 september 2017
  • Tijd: inloop 19.15 uur, start 19.30 uur, eind 22.00 uur

Programma

  1. Opening door wethouder Michiel van Liere
  2. Inleiding in het thema door beleidsmedewerker duurzaamheid Marco Harms
  3. Presentatie van het concept Uitnodigingskader zonnevelden door Marco Harms en Jaklien Vlasblom (De Kok & partners).
  4. Welke kansen ziet u en waar liggen uw eventuele zorgen? Open gesprek met onder andere Michiel van Liere, Marco Harms en Jaklien Vlasblom

Aanmelden

Graag horen we of u komt op 20 september 2017. Dit kan via het sturen van een email naar duurzaam@houten.nl.

Print Icoon printen