Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Volop activiteiten op Fort Honswijk tijdens Open Monumentenweekend

04 september 2017

9 en 10 september

Luchtfoto Fort Honswijk

Aan de Lekdijk in Schalkwijk ligt al decennialang een pareltje verstopt: Fort Honswijk. Dit fort heeft spannende gangenstelsels, prachtige ruimtes en gebouwen en is omringd door natuur en de Lek. En het is genomineerd voor de UNESCO Werelderfgoedlijst. De poorten van dit mooie en bijzondere fort zijn open voor publiek tijdens het Open Monumentenweekend op zaterdag 9 en zondag 10 september.  

Activiteiten voor jong en oud

Fort Honswijk is op 9 en 10 september open tussen 10.00 en 17.00 uur en dan vrij te bezichtigen. Vanaf 12.00 uur zijn er ieder heel uur historische rondleidingen door de vrijwilligers van Stichting Honswijk-Everdingen. De (h)eerlijke catering en culturele omlijsting wordt verzorgd door de organisatie van de Fortenfair. Er is speciale aandacht voor kinderactiviteiten zoals broodbakken, tin gieten, pijl en boog maken en spelen met bokken. Tussen de bomen liggend in een hangmat hoort u de troubadour spelen. Ook zijn er verschillende kramen met streekproducten en is informatiemateriaal over de historie van Fort Honswijk en de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Kom op de fiets

Fort Honswijk ligt aan de Lekdijk 58 in Schalkwijk in de gemeente Houten. Op het fort is geen parkeergelegenheid voor auto’s. Kom dus zoveel mogelijk op de fiets. Voor auto's is plek op de parkeerplaats naast het fort (volg de borden). Fietsers en wandelaars kunnen het fort via de hoofdingang bereiken.

Bij de entree van het fort is op 9 en 10 september een plattegrond verkrijgbaar. Meer informatie vindt u in de folder. Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met de organisator 'De Roode Haen' via email: deroodehaen@gmail.com.

Meer informatie over Fort Honswijk is ook te vinden op www.forthonswijk.eu en op facebook Fort Honswijk.

Print Icoon printen