Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Nóg meer genieten van de Stelling van Honswijk

19 april 2018

Kanoroute en poortgebouw Fort Honswijk geopend

Kanoën in polder Blokhoven

De afgelopen jaren heeft de ‘Stelling van Honswijk’ op het Eiland van Schalkwijk een metamorfose ondergaan. Op 19 april vierden wethouder Herman Geerdes (gemeente Houten) en Mariëtte Pennarts (gedeputeerde provincie Utrecht) samen met omwonenden, betrokken organisaties en actieve vrijwilligers de afronding van de werkzaamheden rondom dit markante onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Diverse forten van de Stelling van Honswijk, zoals Lunet aan de Snel, Werk aan de Korte Uitweg en Fort Honswijk, zijn gerestaureerd en nu toegankelijk voor publiek. Als symbolische bekroning van deze werkzaamheden stonden Herman Geerdes en Mariette Pennarts stil bij de ingebruikname van het gerestaureerde rijksmonumentale poortgebouw van fort Honswijk.

Wandelen en kanoën

Naast de restauratie van de forten, zijn er ook recreatieve routes gerealiseerd en verbeterd op het Eiland van Schalkwijk. Zo is het Klompenpad verlegd, zodat de route nu over het Inundatieveld in polder Blokhoven en langs de toren van fort Honswijk gaat. Ook is er een nieuw wandelpad tussen de forten Lunet aan de Snel en fort Honswijk. Deze loopt via de nieuwe parkeerplaats tussen de forten. 

Op 19 april is ook de nieuwe kanoroute door polder Blokhoven geopend. Dit gebeurde samen met leden van de Toeristische Kanobond Nederland. Hiermee is het Eiland van Schalkwijk een mooie kanoroute rijker. De route wordt meteen actief gebruikt, aangezien Kanovereniging IJsselstreek (KVIJ) in samenwerking met Fort Werk aan de Korte Uitweg (WKU) vanaf 21 april een kajakcursus organiseert voor beginners.

Geniet van het Eiland van Schalkwijk

Wilt u heerlijk wandelen, fietsen of kanoën op het Eiland van Schalkwijk? Kijk dan voor alle mogelijkheden op de website van de VVV: www.eilandvanschalkwijk.nl

Print Icoon printen