Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Open Monumentendag 8 en 9 september 2018

30 augustus 2018

Een wandeling door de geschiedenis van Houten

Bezoekers van de Open Monumentendag in Houten kunnen op zaterdag 8 september tussen 10.00 en 17.00 uur een wandeling door het Oude Dorp maken. Zij komen hierbij langs een groot aantal monumenten. Sommige zijn alleen vanaf de weg te bekijken, bij andere mogen zij op het erf rondom het gebouw en bij een aantal kunnen zij ook binnen kijken. Langs de wandelroute staan panelen met foto’s van hoe dat plekje of gebouw er vroeger uitzag.

Wie dat wil, kan de toren van de Nederlands-hervormde kerk aan het Plein beklimmen, de kerk zelf is eveneens opengesteld. In het oude stationsgebouw is een prachtige tentoonstelling ingericht over de Romeinse periode.

Op zaterdag 8 en zondag 9 september zijn er rondleidingen op fort Honswijk. Vertegenwoordigers van de Stichting Historie Koninklijke Nederlandse Veldartillerie zijn daar aanwezig met hun verzameling kanonnen, mortieren, uniformen en zadels. Zij geven demonstraties zodat bezoekers kennis kunnen maken met de historische manier van oorlogvoering. Ook Lunet aan de Snel en fort Het Werk aan de Korte Uitweg zijn op beide dagen opengesteld.

Landgoed Wickenburgh is op zondag open tussen 11.00 en 17.00 uur. Bezoekers kunnen het landgoed bezichtigen en luisteren naar het verhaal over haar geschiedenis. Bent u in het bezit van historische munten? Neem ze mee en laat een van de aanwezige taxateurs de waarde schatten.

Download het programmaboekje ‘Open Monumentendag 2018 Kromme Rijnstreek’. Het boekje is in Houten gratis verkrijgbaar in het gemeentehuis, de bibliotheek en boekhandel Wijs en bij The Read Shop en Albert Heijn in het Oude Dorp.

Zie ook www.vvvkrommerijnstreek.nl, www.tussenrijnenlek.nl

Print Icoon printen