Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

"Zij zorgen heel goed voor mij"

31 augustus 2018

mevrouw draaijer

Dankzij hechte samenwerking tussen mantelzorg en professionele hulp woont mevrouw Draaijer zelfstandig thuis. Zij is negentig jaar en een lieve en tevreden vrouw. Haar dochter Marjan is mantelzorger. Vol overgave zet zij zich in voor een goed leven voor haar moeder met dementie.

We houden een kort gesprek met mevrouw, Marjan en casemanager Muriël Steenmeijer van ZorgSpectrum. Muriël houdt het hele plaatje van zorg en ondersteuning nauwlettend in de gaten. 

Mevrouw Draaijer, hoe gaat het met u?  Lees dit nieuwe verhaal in een update van het e-book.

Samenwerking rond de oudere

Ouderen blijven zo lang mogelijk thuis wonen en gaan na een opname zo snel mogelijk weer naar huis. Ook als zij zorg, behandeling of ondersteuning nodig hebben. Deze ouderen hebben vaak te maken met verschillende zorg- en hulpverleners. Zij vormen samen met mantelzorg en vrijwilligers het (zorg)netwerk rond de oudere. Het is belangrijk dat dit netwerk goed samenwerkt. Zeker op het moment dat een oudere niet meer goed voor zichzelf kan zorgen. In Houten werken organisaties uit zorg en welzijn samen in de zorg rond ouderen in het programma DuurSaam Houten. De ambitie? Goed oud worden in Houten. 

Betrokken organisaties

DuurSaam Houten is een initiatief van Zorg in Houten in samenwerking met de Gemeente Houten en Sociaal Team Houten, Welzijnsorganisatie van Houten&co, Wijkverpleging Rivas, VVT-organisaties ZorgSpectrum, Warande, Vitras, Buurtzorg, Viveste en het St. Antonius Ziekenhuis. 

Print Icoon printen