Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Op weg naar uitvoering Mobiliteitsvisie Eiland van Schalkwijk 2017-2027

09 januari 2018

Infographic Mobiliteitsvisie Eiland van Schalkwijk 2017-2027

De komende jaren gaat de gemeente aan de slag met de uitvoering van de Mobiliteitsvisie Eiland van Schalkwijk 2017-2027. Dit gebeurt samen met bewoners, ondernemers en andere betrokkenen. Zo willen we de verkeerssituatie op het eiland verbeteren en ontwikkelingen mogelijk maken. Alle plannen zijn in één oogopslag te zien in een infographic (zie download). 

Van visie naar uitvoering

Afgelopen oktober stemde de gemeenteraad unaniem in met de mobiliteitsvisie. In de periode 2017-2027 ligt de focus op het versterken van het fietsgebruik, vervoer over water, meer en beter openbaar vervoer en het verbreden van de weg op de Lekdijk tussen A27 en Fort Honswijk. De raad stelt € 1.000.000 beschikbaar om aan de slag te gaan met het uitwerken van de eerste deelprojecten.

De mobiliteitsvisie is een visiedocument. Dat betekent dat ze een denkrichting aangeeft, maar nog geen concrete plannen bevat. De uitwerking gebeurt samen met betrokkenen. Voor 2018 gaat het onder andere om een fietsverbinding langs het spoor Houten–Culemborg, verbetering van de verkeersveiligheid van de Provincialeweg, onderzoek naar collectief openbaar vervoer en mobiliteitsgedrag van recreanten. De invoering van camerapoorten blijft nog even liggen. Op verzoek van de gemeenteraad wordt hiermee gewacht tot het moment dat de urgentie ervan duidelijk is.

Vragen?

Op de projectwebsite (www.houten.nl/mobiliteitsvisie) vindt u alle documenten en blijft u op de hoogte van het vervolg. Met vragen kunt u contact opnemen met projectleider, de heer Edwin Boonstoppel, afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via 06-33 04 33 38 of gemeentehuis@houten.nl.

Print Icoon printen