Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Inzetten voor een schone lek! Doet u mee?

12 maart 2018

Word ook Lekjutter en help mee plastic afval uit de Lek te halen. Kom zaterdag 17 maart van 10.15 tot 12.30 uur samen met andere jutters de oevers van recreatieterrein ’t Waal bij de Ossenwaard vlakbij Tull en ’t Waal opschonen.

Het kost u slechts een deel van uw ochtend. Het effect is groot:  een schonere Lek en daarmee een schonere zee! Meld u aan via lekjutters.houten@gmail.com. En neem uw regenlaarzen mee.

Vooral bij laagwater is te zien dat de oevers vol met allerlei plastics liggen. Via de rivieren komt veel afval in de Noordzee terecht. En zo ontstaat de “plastic soep”. Dit is schadelijk voor zeedieren en komt uiteindelijk ook in onze voedselketen terecht.

Het programma

10.15 uur 

Verzamelen bij recreatieterrein De Ossenwaard, koffie en thee

10.30 uur 

Opening Schone Lek: toelichting op de actie en introductie juttasjes door wethouder Herman Geerdes. Daarna onthulling bord door wethouder Geerdes samen met Noortje Schrauwen (initiatiefneemster Grondstofjutten) en recreatieschap Stichtse Groenlanden.

10.40 uur

Uitdelen opruimmateriaal

12.30 uur

Afsluiting

 Wie werken hieraan mee?

Gemeente Vianen, Wijk Bij Duurstede, Nieuwegein, provincie Utrecht, Rijkswaterstaat leefomgeving, Recreatieschap Stichtse Groenlanden, Fort werk aan de korte Uitweg/SBB, Grondstofjutten.Ondersteund door IVN Utrecht.

Meedoen

Aanmelden om mee te doen op 17 maart via lekjutters.houten@gmail.com. Meer informatie vind je op www.schonerivieren.org/opruimen/lekjutters.

Print Icoon printen