Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Professionele opvoeder(s) gezocht die van opvoeden hun werk willen maken!

08 oktober 2018

Informatieavond over gezinshuizen maandag 12 november in Nieuwegein

Professionele opvoeders

Er bestaat een groot tekort aan gezinshuizen waar kinderendie door omstandigheden niet meer thuis kunnen wonen, kunnen opgroeien in een normale en stabiele gezinssituatie met de professionele ondersteuning die ze nodig hebben. Er moet voor honderden kinderen in Nederland nog een plek worden gevonden.

Anders dan in een pleeggezin is de problematiek bij deze kinderen vaak complexer waardoor zij 24/7, professionele begeleiding nodig hebben. Gezinshuisouder-zijn is daarom een betaalde baan waarvoor een pedagogische en/of didactische opleiding nodig is. De Lekstroomgemeenten organiseren samen met zorgaanbieders een informatieavond op maandag 12 november voor zorgprofessionals die denken aan een carrière-switch.

Ben jij die stabiele, professionele opvoeder die stevig in zijn of haar schoenen staat? Zie je het opvoeden van kinderen met complexe problemen als een uitdaging? Ben je toe aan een carrière-switch? En bereid deze kinderen een thuis te bieden in je eigen gezin?

Kom dan naar de informatieavond over gezinshuizen op maandag 12 november in ’t Veerhuis in Nieuwegein. Tijdens deze avond vertellen we meer over het starten van een gezinshuis, kan je kennismaken met verschillende zorgaanbieders die ervaring hebben met gezinshuizen, vragen stellen en in gesprek gaan met gezinshuisouders. Deze informatieavond wordt georganiseerd door zorgorganisaties in samenwerking met de gemeenten Houten, Lopik, IJsselstein, Nieuwegein en Vianen.

Informatieavond over gezinshuizen

Datum          : maandag 12 november 2018

Tijd              : inloop vanaf 19.45, aanvang 20.00 uur, einde: 22.00 uur

Locatie        : ’t Veerhuis, Nijemonde 4, Nieuwegein

Aanmelden  : aanmelden kan per mail via gezinshuis@nieuwegein.nl

Meer informatie

Er is een aantal organisaties waar je terecht kunt voor meer informatie over het daadwerkelijk worden van gezinshuisouder. Als toekomstig gezinshuisouder kies je de organisatie waar je je het prettigst bij voelt. Dit kan te maken hebben met een bepaalde geloofsovertuiging of specifieke kenmerken of aandachtspunten van een organisatie. 

Meer informatie over de aanbieders:

www.youke.nl
www.gezinshuis.com
www.intermetzo.nl
www.legerdesheils.nl

Print Icoon printen