Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Fietsfeest Houten 16 t/m 23 juni

18 april 2019

Fietsfeest

Tijdens het Fietsfeest vieren we dat we de beste Fietsstad van Nederland zijn! Deze titel kreeg Houten in 2018 van de Fietsersbond, 10 jaar na de eerste titel in 2008. Met tal van feestelijke activiteiten willen de samenwerkende organisaties het fietsen in en naar Houten blijvend stimuleren.

Een greep uit het voorlopige programma (wijzigingen voorbehouden).

16 juni Fiets ‘m d’r in. Bekend van het Tv-programma Ter land, ter Zee en In de lucht. Doe je mee? Wat voor fiets bouw jij? (Rietplas, 12.00 – 17.00 uur).

17 juni Mountainbike Trail van 26 km. (Start vanaf gebouw WTC tussen 18.30 – 20.00 uur)

19 juni Fietstochten Eiland van Schalkwijk (20, 40 of 60 km. Start vanaf Wielertoerclub op de Kruisboog tussen 18.00 – 19.30 uur)

20 juni Fietspubquiz (Heren van Houten)

21 juni  Fiets aan de Slinger: optredens van Circusschool, Jeugdtheaterschool en SHINE en vertoning film Ventoux in buitenbioscoop.

22 juni Fietsfair & NK Slowbiking (O.a. fietsvrijmarkt, Repaircafé, 11.00-16.00 uur, Rond)

23 juni Ritje Rondweg! (Afsluiting Fietsfeest met openstelling noordoostelijke deel Rondweg voor (versierde) fietsen, steps, rolstoelen en skates.)

De hele week kun je ook terecht bij twee Fietscafés: Heren van Houten en Joinn. Zij hebben speciale activiteiten en fietsmenu’s.

Organisatie Fietsfeest

Het Fietsfeest wordt mede mogelijk gemaakt door o.a. Gerrit Foppen (Fietsmdrin.nl), WTC Houten (Peter Broere, Geurt Breukink, Frank van Ierland en Piet de Boer), Reddingsbrigade, Optisport, Banierhuis, Sportpunt Houten, Go Dive, Hi-Dive, Heren van Houten, Joinn, vrijwilligers Linda Vermeer, Hanneke Wttewaall en Marja Klever, EHBO-vereniging Houten, AH Oude Dorp, Aan de Slinger, Piazza Sports, Wielerplatform Utrecht, Bike Store, Brouwerij Hommeles, Werk in Houten, Tour de Schalkwijk, Koffiefiets, Fietserbond Houten, Gemeente Houten en Provincie Utrecht.

 Wat eraan vooraf ging

De Fietsersbond houdt iedere twee jaar de verkiezing. Daarom mag Houten zich ook in 2019 Fietsstad van Nederland noemen. Houten kreeg de titel voor de tweede keer omdat de stad sinds 2008 niet heeft stilgezeten. Er is continu aandacht voor de fietser. Bij station Houten werd een innovatief Fietstransferium gebouwd waar fietsers naadloos kunnen overstappen op de trein, en bij de bouw van uitbreidingswijk Houten-Zuid heeft de gemeente opnieuw gekozen voor een fietsvriendelijk verkeersmodel. Sindsdien is Houten voorbeeld voor andere gemeenten. Reden dat op 20 juni 2019 ook het Nationaal Fietscongres met 350 fietsprofessionals in Houten wordt gehouden. Dit was aanleiding met vereende krachten in dezelfde week ook het Fietsfeest voor en met inwoners te organiseren.

Wil je de voorbereiding volgen? Of meehelpen? Kijk dan op onze facebookpagina fietsfeesthouten 

 Binnenkort hier het volledige programma en aanmeldmogelijkheid voor Fiets ‘m d’r in!

Print Icoon printen