Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

MotieMarkt: inwoners zoeken steun voor ideeën bij raadsleden

09 april 2019

Donderdag 11 april, 19.00 uur

Tien inwoners of groepen van inwoners presenteren aankomende donderdag aan leden van de gemeenteraad hun ideeën om Houten beter, aantrekkelijker, veiliger of groener te maken. Dat doen ze tijdens de MotieMarkt, die om 19.00 uur in de raadzaal begint.

Weten ze een raadslid voor hun idee te winnen? Dan kan die er een motie over opstellen – een wens, verzoek of opdracht van de raad aan burgemeester en wethouders – en indienen tijdens de raadsvergadering over de Perspectiefnota 2020, in juli van dit jaar. Daar stelt de gemeenteraad de belangrijkste beleidspunten voor volgend jaar vast. Een motie kan ook op een ander, misschien geschikter moment worden ingediend.

Onderwerpen

De ideeën die inwoners hebben ingediend, gaan over uiteenlopende onderwerpen. Van milieu tot werkgelegenheid en van veiligheid tot onderwijs.

Match

Elke initiatiefnemer krijgt donderdag tijdens de MotieMarkt vijf minuten het podium om zijn of haar idee te presenteren. Daarna gaat de deelnemer in gesprek met raadsleden om te proberen een match te maken. Is er een match, dan verplicht het raadslid zichzelf om, in overleg met de initiatiefnemer, een motie op te stellen of een andere actie in gang te zetten.

In de raadsvergadering van 16 juli 2019 kunnen de ingediende moties worden besproken en in stemming gebracht.

Vragen?

Vragen over de MotieMarkt? Mail of bel de raadsgriffie: griffie@houten.nl of 030 6392 611.

Print Icoon printen