Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Bouw Kiem van Houten gestart

18 december 2019

De Kiem van Houten

Wethouder Herman Geerdes (ruimtelijke ontwikkeling) stak een groene stekker van de kerstverlichting in het stopcontact. Hij deed dit op het bouwterrein van nieuwbouwplan ‘de Kiem van Houten’. Hiermee gaf hij het symbolische startsein voor de bouw van de eerste fase.

In de nieuwe wijk komen in totaal 308 woningen en appartementen. Voor de gemeente is dit een bijzonder gewenste mijlpaal en ontwikkeling. Er wordt na jaren eindelijk gebouwd op deze plek. De woningen worden gasloos en gebouwd voor nul-op-de-meter. Dat wil zeggen dat elk huis per jaar gemiddeld evenveel energie opwekt als dat de bewoners verbruiken.

Jansen Bouwontwikkeling, ontwikkelaar van het nieuwbouwplan, verkoopt de grond en richt het openbaar gebied in. Bouwbedrijf Van Grunsven Erp bouwt de eerste 66 woningen van fase 1B. Daarnaast werken de buurtbewoners met de ontwikkelaar en gemeente samen om een buurttuin te realiseren.

Een groot deel van het plangebied is ondertussen bouwrijp. De aannemer startte kort geleden met de bouw. Voor meer informatie zie www.dekiemvanhouten.nl.

Print Icoon printen