Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Driehonderd extra fietsplekken voor Fietstransferium Houten Castellum

05 december 2019

kaartweergaven plaatsing extra fietsrekken© Slagboom en Peeters

Inwoners en bezoekers gebruiken het fietstransferium Castellum goed. Op dit moment kan jammer genoeg niet iedereen zijn fiets hier stallen omdat er niet genoeg plaatsen zijn. Daarom gaat ProRail nog voor het eind van dit jaar het fietstransferium uitbreiden met driehonderd fietsplekken. ProRail start vanaf 9 december met de werkzaamheden.

Om de extra rekken te plaatsen moeten zowel het bovenste linkerdeel als rechterdeel van het fietstransferium leeg zijn. Zo kan ProRail  direct starten met de werkzaamheden. U kunt u fiets tijdelijk stallen op het achterste deel van het plein Piazza. Vanaf deze plek loopt u binnen een paar minuten naar het station Houten Castellum.

Het werk gebeurt in twee fases.

  • Fase één (week van 9 december): u kunt in het linker bovengedeelte van het transferium uw fiets niet stallen.
  • Fase twee (week van 16 december): u kunt geen gebruikmaken van de fietsrekken in het rechter bovengedeelte van het transferium.

We verwijderen de fietsen die op maandag 9 of 16 december in het fietstransferium staan (waar de werkzaamheden plaatsvinden). U kunt aan de beheerder van het fietstransferium vragen waar uw fiets is gebleven.

Als het werk voorspoedig verloopt, is het fietstransferium vanaf vrijdag 20 december weer helemaal open.  En heeft dan driehonderd extra fietsplekken.

Met vragen neemt u contact op met Emile Arnold via gemeentehuis@houten.nl of bel (030) 63 92 611.

Q&A Transferium Houten

Hoeveel extra fietsplekken komen er bij?

300 extra bovenplekken op de eerste verdieping.

Is dit voldoende capaciteit om het teveel aan fietsen op te lossen?

Samen met Prorail en de Provincie is er een schatting gemaakt dat deze hoeveelheid voor de aankomende jaren weer voldoende moet zijn.

Is hiermee alle fietsproblematiek op Castellum opgelost?

Nee, dit is een gedeeltelijke oplossing. Op dit moment wordt ook gekeken hoe de overlast op andere plekken aangepakt kan worden.

Ik zie het pand tegenover het transferium al lang leegstaan. Waarom wordt hier niet geparkeerd?

Dit pand is niet van de gemeente en de invulling hiervan is dus niet aan ons.

Hoelang duurt de overlast?

De werkzaamheden in het linker deel op de eerste verdieping starten 9 december en zijn volgens planning 13 december afgerond. Werkzaamheden op de eerste verdieping in het rechterdeel starten 16 december en zijn volgens planning 20 december afgerond. In het weekend van 14/15 december is er dus geen overlast.

Er zijn rekken op het Piazza plein gemaakt, maar dat is lang niet genoeg voor alle fietsen?

Klopt, die zijn ook bedoeld voor als het transferium echt vol zit. Per week sluiten wij maar maximaal een kwart van het transferium af.

Print Icoon printen