Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Eritrese en Syrische Houtenaren ontvangen certificaat 'Meedoen in Nederland'

19 december 2019

Deelnemers met certificaat

Twintig nieuwe Houtenaren met een Syrische en Eritrese achtergrond ontvingen vandaag hun certificaat 'Meedoen in Nederland'. Dat gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in De KrachtFabriek. Wethouder Herman Geerdes (werk en inkomen) reikte de certificaten uit.

Sinds oktober hebben deze inwoners in een training gewerkt aan hun toekomst in Nederland. Ze zijn allemaal gemotiveerd om te gaan werken of studeren. Alleen weten ze vaak niet wat de mogelijkheden in Houten en omgeving zijn.

Deze dames deden mee aan de training ‘Meedoen in Nederland’. Die is erop gericht hun afstand tot de arbeidsmarkt te verkleinen. In workshops zijn de vrouwen aan de slag gegaan met het maken en uitvoeren van planningen, een curriculum vitae, sollicitatiegesprekken, financiën bij werk en studie, regelen van kinderopvang en studie- en werkmogelijkheden in Houten en omgeving. Elke deelneemster heeft een persoonlijk actieplan gemaakt.

Na de training pakken de werkcoaches van de Houtense Werktafel (gemeente met Werk en Inkomen Lekstroom) de begeleiding naar werk of studie verder op.

Print Icoon printen