Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Nieuwe collectieve zorgverzekering van de gemeente

02 december 2019

Gel den pillen

Speciaal voor mensen met een laag inkomen betaalt de gemeente Houten mee aan een goede zorgverzekering. Zodat iedereen goed verzekerd is. Vanaf 1 januari 2020 biedt de gemeente een nieuwe collectieve zorgverzekering aan via zorgverzekeraar VGZ. De zorgverzekering bij Menzis stopt.

Heeft u een laag inkomen en hoge zorgkosten? Dan is de collectieve zorgverzekering van de gemeente misschien interessant voor u. De basisverzekering 'VGZ Ruime Keuze' met een aanvullende verzekering 'VGZ GemeentePakket Compleet' is een uitgebreide verzekering voor mensen met een laag inkomen.

Wat gebeurt er als u overstapt naar VGZ?

•De gemeente Houten betaalt mee aan uw premie.

•U krijgt veel vergoedingen. Bijvoorbeeld voor fysiotherapie en de eigen bijdrage voor huishoudelijke hulp.

•U kunt u extra verzekeren voor het verplicht eigen risico: GemeentePakket Compleet + €0 eigen risico.

•VGZ accepteert iedereen, zonder medische keuring. 

U kunt overstappen t/m 31 december 2019

U bepaalt zelf welke zorgverzekering u kiest. Op www.gezondverzekerd.nl/houten kunt u bekijken of 'VGZ GemeentePakket Compleet' goed bij u past. Op deze website ziet u welke vergoedingen het pakket biedt.

Heeft u op dit moment een collectieve zorgverzekering via de gemeente bij Menzis en wilt in 2020 collectief verzekerd blijven? Stapt u dan vóór 1 januari 2020 over naar de collectieve zorgverzekering bij VGZ. Als u niet overstapt, dan blijft u verzekerd bij Menzis op een gewone polis. Deze verzekering geeft andere vergoedingen dan die van VGZ. Ook betaalt de gemeente niet mee aan de premie.

Via de website www.gezondverzekerd.nl/houten kunt u overstappen naar een nieuwe collectieve zorgverzekering bij VGZ.

Vragen?

Heeft u vragen? Dan kunt u bellen met de klantenservice van Werk en Inkomen Lekstroom (WIL), (030) 7022 300, op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur. Op de website van WIL vindt u ook uitgebreide informatie.

Print Icoon printen