Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

Houten scoort onder jongeren een 7.4!

28 januari 2019

jongerenpeil 2018

Jongerenpeiling

Elke  twee  jaar wordt in Houten een jongerenpeiling gehouden. Jongeren van 16 tot en met 23 jaar wordt gevraagd hoe zij het vinden om in Houten te wonen. Maar liefst 550 van de ruim 2400 uitgegeven vragenlijsten zijn ingevuld!  Hierbij de belangrijkste resultaten op een rij: 

Houten is oké

Gemiddeld krijgt Houten als woonplaats een 7,4. Jongeren zijn tevreden over Houten als plek om te wonen. Ook de leefsituatie is meestal positief: de meeste jongeren zitten goed in hun vel, weten hun vrije tijd goed in te vullen en hebben weinig problemen met alcohol, drugs of financiële zaken. Soms zijn er wel persoonlijke problemen. De aangegeven oplossing is dan vaak om  er met iemand over te praten. Jongeren in Houten hebben vaak een gezonde leefstijl en bewegen meestal genoeg.

Wat beter kan

Wat beter kan is de informatie voor jongeren. Veel van hen geven aan dat ze meer willen weten over leuke activiteiten, maar ook hoe en waar je hulp kunt vinden als je dat nodig hebt bij praktische vragen of persoonlijke problemen. Ook willen zij graag meer betrokken worden in plannen van de gemeente.

Betrokkenheid

Driekwart van de jongeren geeft aan bereid te zijn om een onbetaalde klus voor anderen of vrijwilligerswerk te doen. De helft van de jongeren heeft dit het afgelopen jaar ook daadwerkelijk gedaan.  

Meer weten?

Bekijk het volledige rapport jongerenpeiling 2018 hier

Print Icoon printen