Naar hoofdcontent van deze pagina
De pagina voorlezen met gebruik van ReadSpeaker

350 Fietsprofessionals bijeen in Fietsstad Houten

20 juni 2019

Afbeelding Fietsstad

Burgemeester Wouter de Jong van Houten heette alle 350 fietsprofessionals vanochtend van harte welkom bij het Nationaal Fietscongres in de Expo. Zij bespreken vandaag in meer dan 30 sessies de laatste onderzoeken, praktijkervaringen en inzichten.

Het thema van het Nationaal Fietscongres 2019 op donderdag 20 juni is ‘verbinden’. “Een fietspad verbindt van A naar B, maar de fiets en de infrastructuur zijn meer dan dat. Zo draagt fietsen bij aan de gezondheid en lokale economie”, zo staat te lezen op www.nationaalfietscongres.nl.

Sprekers

Sprekers zijn o.a. staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Stientje van Veldhoven, Josse de Voogd en Francine Houben. Ook de uitreiking van de Tour de Force innovatieprijs 2019 staat op het programma. Het samenwerkingsverband van overheden, marktpartijen, maatschappelijke organisaties, kennisinstituten en platforms die zich inzetten voor ‘de fiets in Nederland’, beoogt met de prijs de innovatie in de praktijk een stap verder te brengen.

Ook Fietsfeest voor inwoners

Het congres vindt plaats in Houten omdat Houten in 2008 en 2018 door de landelijke Fietsersbond is verkozen tot dé Fietsstad van Nederland. Sindsdien geniet Houten landelijk maar ook internationaal belangstelling. Reden voor een groot Fietsfeest in Houten van 16 t/m 23 juni met dagelijks activiteiten. De gemeente organiseert het Fietsfeest samen met maatschappelijke organisaties, ondernemers, vrijwilligers en de provincie Utrecht.

Meer informatie

--> over het congres: www.nationaalfietscongres.nl.
--> over Fietsstad Houten: www.houten.nl/fietsstad
--> over het Fietsfeest: www.houten.nl/fietsfeest

  • Burgemeester Wouter de Jong
  • Staatssecretaris

Print Icoon printen